Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
360
Utgivningsdatum
2020-09-22
Upplaga
2
Förlag
Iustus
SAB
Oeab
ISBN
9789177371182
Hyra, arrende och bostadsrätt (häftad)

Hyra, arrende och bostadsrätt

Häftad Svenska, 2020-09-22
461
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I denna bok behandlas regler rörande arrende, bostadsrätt, hyra, tomträtt samt vissa andra nyttjanderätter till fast egendom. Oberoende av vilken nyttjanderätt som är ifråga är intressekonflikterna mellan parterna ofta av liknande karaktär, vilket motiverar att tonvikten i framställningen lagts på en avtalstyp - hyra. Hyresreglerna har i lagstiftningsarbetet tjänat som utgångspunkt för många av reglerna avseende arrende och bostadsrätt; rörande vissa problem är reglerna identiska. I redogörelsen för övriga avtalstyper hänvisas löpande till hyresavsnittet.

I första hand berör boken relationen mellan fastighetsägare och nyttjanderättshavare, men i viss mån även hur en nyttjanderätt står sig i förhållande till tredje man, till exempel vid överlåtelse av fastighet. Vidare behandlas regler om överlåtelse av bostadsrätt.

Boken är avsedd att vara kursbok men kan även ge vägledning för den som yrkesmässigt eller privat har frågor om nyttjanderätt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hyra, arrende och bostadsrätt
 2. +
 3. Arbetsrätt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Arbetsrätt av Mats Glavå, Mikael Hansson (häftad).

Köp båda 2 för 1050 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Erika P Björkdahl

 • Civilrättens grunder

  Torgny Håstad, Erika P Björkdahl, Margareta Brattström, Laila Zackariasson

  Civilrätten rör relationer mellan enskilda personer eller företag - i handeln, på arbetsplatsen, i familjerelationer med mera. I Civilrättens grunder belyses hela civilrätten. Boken är avsedd att läsas vid allehanda universitetsutbildningar, antin...

 • Hyra av bostad och lokal

  Erika P Björkdahl

  I Hyra av bostad och lokal behandlas avtalstyperna bostadshyra och lokalhyra. Boken ger en sammanhängande framställning över det hyresrättsliga området. Framställningen tar sin huvudsakliga utgångspunkt i jordabalkens tolfte kapitel (hyreslagen). ...