Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
202
Utgivningsdatum
2020-08-11
Upplaga
1
Förlag
Iustus
SAB
Oc.01
ISBN
9789177371243
Religionsfrihet : om rättsliga skiftningar och nyanser (häftad)

Religionsfrihet : om rättsliga skiftningar och nyanser

Häftad, Svenska, 2020-08-11
311
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Religionsfriheten är en omdebatterad rättighet runt om i världen. I Sverige har frågor om religionsfrihetens
betydelse och gränser aktualiserats under senare år ur såväl ett politiskt som ett rättsligt perspektiv. I den här boken diskuteras religionsfriheten med utgångspunkt i olika rättighetsdokument (regeringsformen, Europakonventionen och EU:s rättighetsstadga). Religionsfrihetens innebörd, tolkning och räckvidd i respektive rättighetsdokument analyseras ingående liksom rättighetsdokumentens inbördes relation till varandra.

Avgörande för religionsfriheten och hur skyddet i praktiken ser ut är var gränserna går för rättigheten, d.v.s. hur och under vilka former religionsfriheten kan begränsas samt hur olika argument balanseras mot varandra. Detta diskuteras ingående. Särskilda fokusområden är skola och hälso- och sjukvård och frågor som rör religion som kan tänkas uppkomma i dessa verksamheter. Exempel på frågor som behandlas i boken är vårdvägran av religiösa skäl, rätt att bära religiöst motiverad klädsel, föräldrars rätt att få sina religiösa övertygelser respekterade i skolan, rätt att starta konfessionella friskolor etc.

Denna bok är ett bidrag till rättsvetenskapen med förhoppningen att skapa en ökad förståelse för religionsfriheten som sådan men också hur rättigheten definieras och tillämpas i olika sammanhang.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Religionsfrihet : om rättsliga skiftningar och nyanser
  2. +
  3. Det ockulta sekelskiftet : esoteriska strömningar i Hilma af Klints tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det ockulta sekelskiftet : esoteriska strömning... av Per Faxneld (häftad).

Köp båda 2 för 530 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna