Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
332
Utgivningsdatum
2022-01-03
Upplaga
5
Förlag
Iustus
Medarbetare
Lerwall, Lotta (förf.) / Darpö, Jan (förf.) / Lerwall, Lotta (red.)
SAB
Odb-c
ISBN
9789177371700
Makt, myndighet, människa : en lärobok i speciell förvaltningsrätt (häftad)

Makt, myndighet, människa : en lärobok i speciell förvaltningsrätt

Häftad Svenska, 2022-01-03
479
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Denna lärobok i förvaltningsrätt sätter fokus på ett antal samhällsområden som brukar hänföras till den speciella förvaltningsrätten. De områden som behandlas är migration, skola, miljö, polis, socialförsäkring, socialtjänst samt hälso- och sjukvård (inkl. tvångsvård). Både formella och materiella bestämmelser behandlas. Syftet är att ge en introduktion och samtidigt problematisera och fördjupa vissa frågor i förhoppningen att väcka läsarens intresse för ytterligare fördjupning inom dessa områden. I fokus står de bestämmelser som ger myndigheter makt att vidta olika åtgärder riktade mot den enskilde och vilka rättssäkerhetsgarantier som finns till skydd för denne.

Boken är avsedd att användas på kurser där förvaltningsrätten, både den allmänna och speciella, studeras. Målgruppen är således bland annat studenter som läser juridik och statskunskap. Framställningen kan även vara till nytta för praktiskt verksamma, både jurister och icke-jurister. Förhoppningsvis kan även en intresserad medborgare ha användning av boken, bland annat i sina kontakter med myndigheter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Makt, myndighet, människa : en lärobok i speciell förvaltningsrätt
  2. +
  3. Europeisk förvaltningsrätt i Sverige

De som köpt den här boken har ofta också köpt Europeisk förvaltningsrätt i Sverige av Henrik Wenander, Jane Reichel (häftad).

Köp båda 2 för 787 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »