Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
429
Utgivningsdatum
2022-02-16
Upplaga
7
Förlag
Iustus
Dimensioner
242 x 165 x 22 mm
Vikt
713 g
SAB
Oeaca
ISBN
9789177371878

Köprätt : och annan kontraktsrätt

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2022-02-16
579
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I boken behandlas i första hand köprätt enligt 1990 års köplag, 2022 års lagrådsremitterade konsumentköplag och den kommersiella standardavtalsrätten, bl.a. NL 17. Väsentliga avvikelser i FN-konventionen 1980 om internationella köp (CISG) har inflikats löpande.

Vidare behandlas konsumentkrediter och avbetalningsköp, finansiell leasing, återförsäljning, kommission och handelsagentur.

Lagar, praxis och standardavtal är beaktade fram till december 2021.

Boken är skriven såväl för undervisningen vid universiteten som för det praktiska rättslivet. Den innehåller därför både en grundläggande presentation av huvudlinjerna och - på vissa principiellt eller praktiskt viktiga punkter - en ingående analys och diskussion.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Köprätt : och annan kontraktsrätt
 2. +
 3. Speciell avtalsrätt II : kontraktsrätt, Första häftet - Särskilda avtal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Speciell avtalsrätt II : kontraktsrätt, Första ... av Jan Hellner, Richard Hager, Annina H Persson (häftad).

Köp båda 2 för 1063 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Köprätt : och annan kontraktsrätt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Många intressanta resonemang.
  Student, 9 mars 2022

  Plus: Otroligt välskriven och tydlig bok.

  Minus: Är det en bok om källkritik eller köprätt? Visst är det viktigt med ett kritiskt förhållningssätt till rättskällorna, men även av det goda kan det bli för mycket... Lagstiftaren och domstolarna kritiseras på nästan varje sida och många gånger är det språkliga fel som påpekas (det kan därför ifrågasättas om det ens rör sig om något "gott"). Det är trots allt ett val att basera stora delar av sin bok på en lagrådsremiss.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Torgny Håstad