Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
345
Utgivningsdatum
2024-01-09
Upplaga
6
Förlag
Iustus
Medarbetare
Lerwall, Lotta (förf.) / Darpö, Jan (förf.) / Lerwall, Lotta (red.)
Dimensioner
18 x 199 x 140 mm
Vikt
440 g
SAB
Odb-c
ISBN
9789177372424

Makt, myndighet, människa : en lärobok i speciell förvaltningsrätt

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2024-01-09
509
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Denna lärobok i förvaltningsrätt sätter fokus på ett antal samhällsområden som brukar hänföras till den speciella förvaltningsrätten. De områden som behandlas är migration, skola, miljö, polis, socialförsäkring, socialtjänst samt hälso- och sjukvård (inkl. tvångsvård). Både formella och materiella bestämmelser behandlas. Syftet är att ge en introduktion och samtidigt problematisera och fördjupa vissa frågor i förhoppningen att väcka läsarens intresse för ytterligare fördjupning inom dessa områden. I fokus står de bestämmelser som ger myndigheter makt att vidta olika åtgärder riktade mot den enskilde och vilka rättssäkerhetsgarantier som finns till skydd för denne.

Boken är avsedd att användas på kurser där förvaltningsrätten, både den allmänna och speciella, studeras. Målgruppen är således bland annat studenter som läser juridik och statskunskap. Framställningen kan även vara till nytta för praktiskt verksamma, både jurister och icke-jurister. Förhoppningsvis kan även en intresserad medborgare ha användning av boken, bland annat i sina kontakter med myndigheter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Makt, myndighet, människa : en lärobok i speciell förvaltningsrätt
  2. +
  3. Kommunen och lagen : en introduktion

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kommunen och lagen : en introduktion av Olle Lundin, Ulla Björkman (häftad).

Köp båda 2 för 771 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Makt, myndighet, människa : en lärobok i speciell förvaltningsrätt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Dålig
    Sara, 27 februari 2024

    Inte strukturerad. Kunde lagt upp utformningen av boken på ett bättre sätt. Väldigt rörig. Det är även väldigt översiktlig och går knappast in något djupgående i någonting!

Visa alla 1 recensioner