Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2023-09-18
Upplaga
5
Förlag
Iustus
Dimensioner
22 x 234 x 162 mm
Vikt
475 g
SAB
Uh:oe
ISBN
9789177372431

Miljörätt

Häftad,  Svenska, 2023-09-18
449
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Den miljörättsliga utmaningen, i ljuset av målet om hållbar utveckling, består inte bara i att förbjuda alla skadliga verksamheter. Det handlar också om att utforma rättsprinciper och processer som på ett tillfredsställande och långsiktigt och rättvist sätt skyddar människan och miljön - de socialekologiska systemen - och främjar ett hållbart nyttjande av naturresurser även i de fall verksamheter, anläggningar eller kemiska produkter inte förbjuds. Det finns emellertid flera exempel där den avsedda miljöskyddsnivån inte uppnås, där skyddet för mänsklig hälsa och miljön inte får tillräckligt genomslag i förhållande till andra samhällsintressen - och där den rättsliga strukturen är en del av problemet."

Boken är en introduktion till miljörätten, det rättsområde som rör skyddet av den yttre miljön och hälsoskydd samt nyttjandet av naturresurser. Detta innefattar bland annat rättsregler och rättsprocesser om förorening av mark och vatten, förutsättningarna för industriell verksamhet och utvinning av naturresurser, klimatomställning, skydd av känsliga naturmiljöer och biologisk mångfald, kemikaliekontroll och avfallshantering. Boken beskriver miljörättens gränsöverskridande sammanhang och olika miljörättsliga begrepp, metoder, principer och förfaranden. Dessutom uppmärksammas förhållandet mellan miljöskydd och mänskliga rättigheter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Miljörätt
  2. +
  3. Allmän fastighetsrätt : fastighetstillbehör, fastighetsköp, servitut, fastighetspant och sakrättsliga frågor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allmän fastighetsrätt : fastighetstillbehör, fa... av Anders Victorin, Richard Hager (häftad).

Köp båda 2 för 949 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jonas Ebbesson