Sannu : en diktsamling (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
166
Utgivningsdatum
2018-04-09
Förlag
Type and Tell
Illustratör/Fotograf
Tara Salim
Dimensioner
215 x 140 x 16 mm
Vikt
383 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789177398240

Sannu : en diktsamling

(11 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-04-09
229
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sannu betyder guld på Mandinka vilket ger prov på varför Jobes bok till guldtacka innehar ett så högt värde och vikt. Boken består av dikter, essäer, krönikor, reflektioner och ett flertal gästskribenters röster som alla bidrar till dess många dimensioner. Sannu är även den första bok i sitt slag med avsiktliga stavfel och den Mariama Jobes debutbok. Diktsamlingen har besökt scener som kvinnohistoriska museet, bokmässor, skrivskolor och alla de läsare som författaren förmå att nå genom hennes ord.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sannu : en diktsamling
 2. +
 3. Det enhetligas högmod : kyssarnas tvivel och ständiga farhågor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det enhetligas högmod : kyssarnas tvivel och st... av Salim Barakat (inbunden).

Köp båda 2 för 454 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Sannu : en diktsamling. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vill inte att dikterna ska ta slut
  Sima, 26 maj 2019

  Vilka fantastiska dikter. Sitter aldrig och läser böcker men det här går rakt in i hjärtat. Hela boken är aura hela vägen.

 2. Vackert och rörande
  Patsan62, 3 juni 2018

  Mariamas dikter träffa mig rakt i hjärtat gång på gång. Jag gråter, jag skrattar, jag berörs.
  Jag som inte ens gillar poesi älskar Mariamas poesi...

 3. Fantastisk
  Makda Woldeab, 30 april 2018

  Boken är helt magisk och Mariams dikter fångar en direkt. Kände med författaren och kände tårarna falla hela tiden. Magisk är vad denna bok är

 4. Mariama Jobe fick mig att älska poesi
  En Syster , 24 april 2018

  Förstå gången jag hörde henne på scenen under en poesikväll tänkte jag bara "Wow vilken kvinna! En författare vars ord når ut till dig direkt, det hon sa var exakt det jag och många andra ungdomar känner och upplever idag. Från den dagen har jag följt hennes magiska poesi som efter varje mening lyckas får mig att rysa och återigen tänka WOW. Hon skapar poesi som jag känner mig hemma i och som jag kan relatera till vilket på något sätt skapar en trygghet. Jag har aldrig varit ett fan av att l... Läs hela recensionen

 5. The book of the year!
  Isatou, 11 april 2018

  Är inte den som brukar skriva recensioner men kunde inte låta bli. Varje dikt i boken väckte en viss känsla. Det är något med författarens skrivande som når hjärtat! En bok som jag rekommenderar alla att läsa. En bok som får också alla att faktiskt läsa och släppa sina smartphones!
  Ser fram emot att följa Mariama i hennes skrivande i framtiden.

 6. KULTURSVERIGE ÄR INTE REDO
  Ikram Mohamed, 10 april 2018

  Den här diktsamlingen är en manifestation av kärlek, stolthet, rädsla och sorg för alla som någonsin växt upp på en plats som aldrig gett dem en utrymme att växa i. Årets bok.

 7. Fantastisk!!
  Yasmin A, 10 april 2018

  Var lite tveksam i början på grund av avsiktliga stavfel MEN efter att ha läst boken så är den definitivt på min topplista!! Helt fantastisk skribent! Rekommenderas till alla oavsett ålder! 10 av 10!

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Mariama Jobe