Format
Häftad (Spiral)
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2017-05-30
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens
Originaltitel
Kunskapsöversikter : Kunskapskrav på ett nytt och översiktligt sätt
Dimensioner
297 x 118 x 18 mm
Vikt
722 g
SAB
Eab
ISBN
9789177410126

Kunskapsöversikter : kunskapskrav på ett nytt och översiktligt sätt

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2017-05-30

Slutsåld

"Alms material utgör ett mycket väldisponerat, lättanvänt och arbetsbesparande hjälpmedel vid undervisningen och elevbedömningen, samt bör öka möjligheterna till effektiviserad och korrekt läroplanstolkning och precis betygsättning."
/Ola Svärd, BTJ-häfte nr 18, 2017

Kunskapsöversikter - kunskapskrav på ett nytt och översiktligt sätt visar kunskapskraven i en nyskapande layout utan att vare sig ändra innehåll eller förenkla språket. Upprepningar stryks och värdeord bryts ut så att progressionen framgår. Kunskapsöversikter säljs med kopieringsrätt för utbildningssyfte på den egna skolan.

I boken finns kunskapskraven för grundskola, särskola och programgemensamma ämnen på gymnasiet, men också unika ämnessammanställningar:

NO-ämnenas kunskapskrav får plats på en enda sida, men upptar nio sidor i Lgr 11. Gemensamma krav förs samman så att likheter framträder. Kunskapsöversikter för gymnasiet visar skillnaderna i kunskapskrav mellan olika kurser inom ett ämne (till exempel matematik och samhällskunskap), och i översikter för svenska/svenska som andraspråk markeras vad som skiljer ämnena åt. Alla kunskapskrav för årskurs 3 återfinns på ett uppslag.

Genom att föra in elevresultat i kunskapsöversikten skapar du en tydlig överblick på elevens kunskapsutveckling som grund för rättssäkra omdömen och betyg.

Kunskapsöversikter riktar sig till lärare i grundskola och gymnasium samt till skolledare som vill få överblick på elevers kunskapsutveckling. Boken beskriver hur du sparar tid vid planering och utvecklingssamtal. Den blir ett analysverktyg vid skolutveckling.

Om författaren
Johan Alm är lärare och skolutvecklare. Hans bok Lärandematriser har på kort tid nått en stor publik.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kunskapsöversikter : kunskapskrav på ett nytt och översiktligt sätt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En begriplig plattform-äntligen
    Leif-Harald Liebendörfer (Alingsås), 25 juni 2017

    Äntligen kommer grundmaterialet ut som gör det möjligt för fotfolket -lärarna att skapa begripliga ländematriser.
    Alla kursplaner är med - wow vilket hästjobb.
    Kommentarerna och de olika ställningstagandena bakom resultatet redovisas öppet och är minst lika inspirerande.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Johan Alm