Meningen med våld (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2017-03-07
Upplaga
2
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Meningen med våld
Dimensioner
240 x 165 x 15 mm
Vikt
580 g
SAB
Dodf,Doga
ISBN
9789177410294
Meningen med våld (häftad)

Meningen med våld

(1 röst)
Häftad Svenska, 2017-03-07
693

15% rabatt med kod CM22 i kassan

Gäller endast idag 28/11 när du handlar för minst 299 kr. Villkor

  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Våld i alla dess former påverkar samhället med sin brutalitet och sin meningslöshet, oavsett om det sker på gatan eller inom familjen. För att motverka och stoppa våldet är det nödvändigt att förstå dess bakgrund och orsaker. Att det är en reaktion på maktlöshet och vanmakt. Det är också viktigt att tala klarspråk och inte dölja våldet bakom omskrivningar och ursäkter.

Det är budskapet i boken Meningen med våld, som tydliggör våldets grundläggande karaktär som maktmedel i mänskliga relationer. Här finns också många exempel och fallbeskrivningar med personer som misshandlat och gjort sig skyldiga till grova övergrepp. Genom konkreta beskrivningar och analyser får läsaren hjälp att genomskåda vanliga förnekanden och bortförklaringar från förövaren.

Meningen med våld kom ut 2000 och är sedan dess en grundbok om våld. Den har tryckts om flera gånger och har i den här upplagan ett nytt förord av författaren.

"Jag hävdar fortfarande att våld är vårt största samhällsproblem och att det vanligaste våldet fortfarande är privatiserat och tabubelagt. Detta gör det så påträngande viktigt att förstå våld."
Ur förordet av författaren Per Isdal.

Om författaren
Per Isdal är psykolog, psykoterapeut och föreläsare med lång erfarenhet av att möta män med våldsproblem. 1987 var han med och startade Alternativ til Vold i Norge, Europas första behandlingcentrum för män med våldsproblematik, och sitter sedan dess i ledningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Meningen med våld
  2. +
  3. Intersektionella perspektiv på våld i nära relationer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Intersektionella perspektiv på våld i nära rela... av Linn Moser Hällen (häftad).

Köp båda 2 för 1041 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Per Isdal