Format
Kartonnage (Board book)
Språk
Svenska
Antal sidor
126
Utgivningsdatum
2019-02-12
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens
Originaltitel
Gerodonti : Äldretandvård i teori och praktik
Dimensioner
250 x 200 x 10 mm
Vikt
392 g
SAB
Vs
ISBN
9789177410782

Gerodonti : äldretandvård i teori och praktik

(1 röst)
Kartonnage,  Svenska, 2019-02-12
545
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Gerodonti ger kunskap om både det friska åldrandet och de vanligaste sjukdomarna hos äldre personer samt deras påverkan på den orala hälsan. Vikten av förebyggande vård liksom kopplingen mellan god munhälsa och god livskvalitet betonas. Teori varvas med praktik i form av fallbeskrivningar och konkreta tips som kan komma till nytta i arbetet kring patienten.
I takt med att allt fler blir äldre och behåller allt fler tänder i högre åldrar krävs ökad insikt i hur andra vårdprofessioner arbetar, förmåga till samarbete över professionsgränser och implementering av anpassade munvårdsprogram och förebyggande munhälsoinsatser.
Boken Gerodonti vänder sig till studerande på tandvårdsutbildningarna och till yrkesverksamma som vill uppdatera sina kunskaper inom gerodonti. Den kan också läsas med behållning av dem som i sitt yrke möter äldre personer, till exempel olika kategorier av vård- och omsorgspersonal.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gerodonti : äldretandvård i teori och praktik
 2. +
 3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 634 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Skolutveckling för hållbart lärande - - teoretiska och praktiska perspektiv

  Christian Lundahl, Larissa Mickwitz, Pia Skott, Erika Björkström, Lesley Brunnman

  Skolutveckling för hållbart lärande utgår från ett helhetsperspektiv på skolutveckling. Det handlar om att se till elevens hela lärande¿situation där både välbefinnande och bildning står i centrum, men också om att engagera hela skolan i ett multi...

 • Höst vid Höka

  Stefan Johansson, Lena Nilsson, Ingrid Berglinden Bergstrand, Inger Stenberg, Lena Brantberg

  Under några torsdagskvällar hösten 2017 samlades ett gäng skrivsugna personer i Hökagården i Mellbystrand för att gå en skrivkurs. Det pratades dramaturgi, personskildring, dialog, miljöbeskrivningar, tempus och annat som hör till den teoretiska d...