Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
117
Utgivningsdatum
2018-08-13
Upplaga
1
Förlag
Gothia Fortbildning AB
Originaltitel
Skapande och estetiska uttrycksformer : Inspiration till förskoleklassen
Dimensioner
213 x 125 x 15 mm
Vikt
263 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789177411000
Skapande och estetiska uttrycksformer : inspiration till förskoleklassen (häftad)

Skapande och estetiska uttrycksformer : inspiration till förskoleklassen

Häftad Svenska, 2018-08-13
289
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Skapande och estetiska uttrycksformer är ett område som lyfts i det centrala innehållet för förskoleklassen i grundskolans läroplan. Men vad krävs för att locka fram den viktiga kreativa förmågan hos sexåringar? Och hur kan pedagoger aktivt stimulera och utmana deras fantasi och nyfikenhet?

Detta är en bok som vill inspirera pedagoger i förskoleklass att undervisa i estetiska uttrycksformer med syfte att utveckla elevernas skapande förmågor utifrån barnets egen nivå. Författaren Michiel van Lint vill skapa förståelse för det pedagogiska arbetet med bild, musik, dans, drama och film. Boken innehåller en rad konkreta lektionsförslag som är utformade för att passa i förskoleklassen. Innehållet grundar sig på forskning, skolans styrdokument och författarens egna erfarenheter.

Boken vänder sig i första hand till yrkesverksamma inom förskola och pedagogisk omsorg men kan med fördel läsas av specialpedagoger, föräldrar och förskollärarstudenter.

Michiel van Lint är förskollärare och har arbetat med estetiska lärprocesser i både förskola och förskoleklass. Han har lång erfarenhet av teater där barn bjuds in både som åskådare och medspelare. Michiel stimulerar elever att skapa drama, dans, musik och konst tillsammans.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skapande och estetiska uttrycksformer : inspiration till förskoleklassen
  2. +
  3. Skapande verksamhet i förskolan : kreativt arbete med analoga och digitala redskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skapande verksamhet i förskolan : kreativt arbe... av Marie Bendroth Karlsson, Tarja Karlsson Häikiö, Lena O Magnusson (häftad).

Köp båda 2 för 574 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »