Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2019-01-22
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens
Originaltitel
Värna barns lekstyrka
Dimensioner
210 x 148 x 12 mm
Vikt
366 g
SAB
Em.01
ISBN
9789177411161

Värna barns lekstyrka

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2019-01-22
394
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Barn äger sitt lekande, samtidigt måste personal i förskolan förstå vad som krävs för att kunna värna och främja det. Det handlar om att skapa lekmöjligheter i rum och handling för varje barn. Boken Värna barns lekstyrka kan ge en mer medveten hållning till barns lekande och inspirera till att erbjuda rika och varierade lekmiljöer.
Förskolans läroplan, Lpfö 18, slår inte bara fast att lek ska ha en central plats i barns utbildning. Den lyfter också fram att leken har betydelse för barns hälsa och välbefinnande och att det är leken i sig som är viktig för barnen.
Margareta Öhman har ägnat en stor del av sitt yrkesverksamma liv åt den viktiga leken. Sin erfarenhet har hon formulerat i denna bok vars kärna är begreppet lekstyrka, ett begrepp som framhåller vikten av att stärka de förmågor som krävs för att bli och vara lekande. Ordet styrka förknippas med kraft och energi, med eftertryck och hållbarhet och med motståndskraft och intensitet. Lekande innehåller allt det. Det fungerar precis som en muskel - genom att användas ökar det i styrka.
Margareta Öhman är leg. psykolog och familjeterapeut och författare. Via sitt konsultföretag erbjuder hon pedagogisk-psykologisk konsultation och handledning, föreläsningar och fortbildningsinsatser för både personal och föräldrar inom förskola och skola.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Värna barns lekstyrka
  2. +
  3. Leklust i förskolan : främja lekens egenvärde

De som köpt den här boken har ofta också köpt Leklust i förskolan : främja lekens egenvärde av Maria Øksnes, Einar Sundsdal (häftad).

Köp båda 2 för 699 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Margareta Öhman