Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
142
Utgivningsdatum
2019-05-20
Upplaga
1
Förlag
Gothia Fortbildning AB
Översättare
Johanna Svartström
Originaltitel
Prata med ditt barn om autism : en handbok
Dimensioner
210 x 148 x 10 mm
Vikt
235 g
SAB
Vlada
ISBN
9789177411284
Prata med ditt barn om autism : en handbok för föräldrar (häftad)

Prata med ditt barn om autism : en handbok för föräldrar

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2019-05-20
322
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Att berätta för ditt barn om autism
Att berätta för ditt barn om autismdiagnosen kan kännas skrämmande. Är det bra för barnet att veta? Hur berättar man det? Bör man informera andra?
Boken Att berätta för ditt barn om autism ger dig råd, tips, exempel och material för att kunna ha bra samtal om ditt barns autism.
I del 1 får du tips om hur man kan berätta för barn beroende på ålder och utvecklingsnivå och råd om vad man kan göra om barnet reagerar på ett oväntat eller negativt sätt. Del 2 tar upp för- och nackdelar med att berätta om diagnosen för andra, som till exempel släktingar, vänner, skolpersonal och klasskamrater, och tipsar dig om vad du kan göra om andra inte förstår eller accepterar diagnosen. Del 3 består av ett arbetsmaterial som är utformat för att hjälpa barn med en diagnos att förstå autism. Att berätta för ditt barn om autism är handfast och tydlig, och den hjälper dig att göra väl genomtänkta val om hur du kan prata med ditt barn och andra om autism.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Prata med ditt barn om autism : en handbok för föräldrar
 2. +
 3. Flickor med autism och adhd : en guidebok för föräldrar och professionella

De som köpt den här boken har ofta också köpt Flickor med autism och adhd : en guidebok för f... av Maria Bühler (häftad).

Köp båda 2 för 683 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Prata med ditt barn om autism : en handbok för föräldrar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En viktig handbok för föräldrar till barn med npf
  Karin, 13 mars 2021

  Som förälder till ett barn med autism och adhd var denna bok till stor hjälp. Det gav mig kunskap, insikt och verktyg i hur jag kan prata med mitt barn om autism. Det ges olika perspektiv på fördelar och nackdelar i olika val. Inget dömande utan snarare stöttande och informativ bok med olika exempel. Gav också information kring autism som var lätt att ta till sig då den också hamnade i en kontext. Jag var så tacksam att jag läste boken innan mitt barn fick reda på sin diagnos. Det gjorde att ... Läs hela recensionen

 2. Perfekt att läsa som förälder till barn med autism
  Kajsa Katt, 25 februari 2021

  Läste hela boken i ett svep. Lättläst, intressant, informativ och perfekt stöd. Vi har bestämt oss för att prata med vårt barn om sin diagnos och denna bok gör det enormt mycket lättare att tillsammans komma fram till hur och när vi ska göra det.

Visa alla 2 recensioner