Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
118
Utgivningsdatum
2022-04-22
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Novelläsning i praktiken : Samtala och skriva om noveller i skolan
Dimensioner
210 x 135 x 6 mm
Vikt
187 g
SAB
E
ISBN
9789177411802

Novelläsning i praktiken : samtala och skriva om noveller i skolan

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2022-04-22
396
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Om hur lärare kan arbeta med noveller i undervisningen på en mängd olika sätt

Novelläsning i praktiken – samtala och skriva om noveller i skolan är en lättillgänglig bok om hur man konkret kan arbeta med noveller i undervisning på högstadiet och gymnasiet. Boken tar upp alltifrån vad en novell är till hur man väljer noveller som passar klassen och hur man kan arbeta med dem.

I boken visar Carl-Johan Markstedt på de många möjligheter som novellen erbjuder. Förutom att ge rika läsupplevelser kan arbetet med noveller stärka elevernas analysförmåga, ge underlag för spännande samtal och varierade skrivuppgifter, introducera fantastiska författarskap och bidra till utvecklingen av ett rikt och varierat språk.

Boken innehåller flera konkreta lektionsupplägg och många tips på läsvärda noveller som fungerar i klassrummet – både klassiska och samtida. Här ges flera konkreta förslag på hur arbetet med noveller kan läggas upp och varieras beroende på syftet med läsningen. Den är väl förankrad i forskning, men tonvikten ligger på handfast praktik.

Novelläsning i praktiken innehåller också intervjuer med lärare och författare om deras syn på och förhållande till novellen.

Carl-Johan Markstedt är lärare i svenska och har skrivit flera populära läromedel om litteraturläsning i skolan. Han är också författare till en av de mer spridda läromedelsserierna i svenska på gymnasiet och har tillsammans med Martin Sandberg skrivit boken Romanläsning i praktiken – samtala och skriva om litteratur i skolan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Novelläsning i praktiken : samtala och skriva om noveller i skolan
  2. +
  3. Naturligt ledarskap : vad evolutionen kan lära om ledarskap i skolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Naturligt ledarskap : vad evolutionen kan lära ... av Per Kornhall (häftad).

Köp båda 2 för 792 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Carl-Johan Markstedt