Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2021-08-13
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Systematiskt kvalitetsarbete i förskolans utbildning och ...
Dimensioner
240 x 165 x 5 mm
Vikt
207 g
SAB
Em.01
ISBN
9789177412335

Systematiskt kvalitetsarbete i förskolans utbildning och undervisning : praktiskt material för förskollärare och barnskötare

Häftad,  Svenska, 2021-08-13
385
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Praktiskt material för förskollärare och barnskötare

Äntligen en bok som ger konkreta verktyg för att lyckas med förskolans systematiska kvalitetsarbete i utbildningen och undervisningen! Systematiskt kvalitetsarbete är lätt när vi gör rätt. Fördelarna är dessutom många. Det bidrar till kontinuitet och progression i barns utbildning och gör det enkelt för oss att följa deras förändrade kunnande. Det bidrar i förlängningen till en mer likvärdig och kvalitativ förskola.

Boken handlar i korthet om att säkerställa att varje barn får förutsättningar att utvecklas mot målen. Författaren lyfter vikten av och ger verktyg för att reflektera, analysera, planera och följa upp undervisningen samt engagera alla i förskolans kvalitetsarbete. Detta gör vi när vi i utbildningen ställer frågor som:
 • Hur planerar, genomför och följer vi upp utbildningen och undervisningen utifrån helheten i läroplanen?
 • Hur skapar vi meningsfullhet för barnen här och nu och för deras fortsatta utbildning?
 • Hur följer och dokumenterar vi arbetet kring varje barn och deras förändrade kunnande?
I den här boken ges beskrivningar, matriser och mallar att omsätta i det dagliga arbetet. Konkret material som ger oss en tydlig överblick av förskolans mål och fokusområden, så att vi hela tiden arbetar kvalitetssäkrande. Boken vänder sig till förskollärare, barnskötare och andra pedagoger inom förskolan.

Susanne Svedberg är leg. förskollärare och arbetar som kvalitetscontroller på utbildningsförvaltningen i Linköpings kommun. Hon har gedigen erfarenhet som rektor i förskolan och är en uppskattad föreläsare kring systematiskt kvalitetsarbete och professionellt förhållningssätt i förskolan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Systematiskt kvalitetsarbete i förskolans utbildning och undervisning : praktiskt material för förskollärare och barnskötare
 2. +
 3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 474 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Susanne Svedberg

 • Professionell i förskolan

  Susanne Svedberg

  Att arbeta professionellt i förskolan innebär både att följa läroplanen och att i varje situation ha barnens lärande i fokus. Men ibland kan gränsen mellan privat och professionell vara otydlig för pedagoge...