Social dokumentation i handläggning och genomförande : med värdegrund och ICF (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
2020-10-12
Upplaga
2
Förlag
Gothia Kompetens
Originaltitel
Social dokumentation : ett steg till ; Dokumentera mera : social dokumentation inom omsorgen om äldre- och funktionshindrade
Dimensioner
6 x 200 x 128 mm
Vikt
215 g
SAB
Ohfe:dd,Ohfh:dd
ISBN
9789177412366

Social dokumentation i handläggning och genomförande : med värdegrund och ICF

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2020-10-12
358
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken sammanfattar de aktuella regelverk som gäller för social dokumentation inom både handläggning och genomförande. Den visar konkret hur dokumentationen kan kopplas till och tydliggöra värdegrundsarbete och ICF, den internationella klassifikationen för funktionstillstånd, funktionshinder och hälsa. Denna andra upplaga har uppdaterats med GDPR - dataskyddsförordningen och IBIC - Individens behov i centrum samt med en ny förvaltningslag, FL 2017:900.
I två kapitel redovisas praktiska exempel på hur arbetet med social dokumentation och ICF utvecklat verksamheter. En utförlig beskrivning ges av utvecklingen av verksamheten på Bräcke diakoni i Göteborg.
Social dokumentation i handläggning och genomförande - med värdegrund och ICF är en omarbetad och reviderad version av de populära böckerna Dokumentera mera och Social dokumentation - ett steg till.
Boken vänder sig till yrkesverksamma och studerande inom omsorgen om äldre och personer med funktionsnedsättningar, men innehållet kan även omsättas till andra målgrupper.
Thomas Carlsson och Ann Nilsson har arbetat som lärare på Institutionen för socialt arbete vid Göteborgs universitet. De arbetar med metod- och organisationsutveckling med kommuner och företag som kunder. De är flitigt anlitade och uppskattade föreläsare inom området.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Social dokumentation i handläggning och genomförande : med värdegrund och ICF
  2. +
  3. Social dokumentation i praktiken : en handbok med övningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Social dokumentation i praktiken : en handbok m... av Thomas Carlsson, Ann Nilsson (häftad).

Köp båda 2 för 678 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Social dokumentation i praktiken : en handbok med övningar

    Thomas Carlsson, Ann Nilsson

    Ett ovärderligt stöd vid social dokumentation! Det här är en praktiskt inriktad handbok som beskriver hur man kan arbeta med social dokumentation konkret i vardagen. Den tar bland annat upp hur man planerar för och skriver...