Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2021-07-06
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Juridik i skolan : En handbok för lärare
Dimensioner
210 x 135 x 8 mm
Vikt
319 g
SAB
Em-c:oe
ISBN
9789177412472
Juridik i skolan : en handbok för lärare (häftad)

Juridik i skolan : en handbok för lärare

(1 röst)
Häftad Svenska, 2021-07-06
349
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Får en skolas rektor ändra en elevs betyg? Vems ansvar är det om arbetsmiljön på skolan är bristfällig och i vilka situationer får den så kallade pysparagrafen användas? Får du som lärare lyfta eller hålla fast stökiga elever och hur bör du resonera kring luciafiranden och kyrkobesök under skoltid? Alla dessa frågor och fler besvaras i denna pedagogiska bok av Maria Refors Legge, expert på skoljuridik.

Juridiken präglar och påverkar en lärares vardag. Den styr betygssättning, hanteringen av särskilt stöd, skolans arbetsmiljö samt vuxnas och barns skydd mot kränkande behandling och diskriminering. Tanken med Juridik i skolan är dock inte att göra dig som lärare till jurist, utan att boken ska vara en lättillgänglig och juridisk guide till rättsliga dilemman som uppstår i skolan samt hur dessa kan eller bör lösas.

Med hjälp av vardagsnära scenarier illustrerar Maria Refors Legge olika rättsliga frågeställningar som aktualiseras i skolans värld. De dilemman som löper genom boken bygger på såväl intervjuer med lärare som beslut från skolmyndigheterna och rättsfall från Sveriges domstolar.

Författaren Maria Refors Legge är jurist och forskare med inriktning mot utbildningsrätt. Hon har erfaren het av att undervisa på lärarutbildningen och rektorsprogrammet vid Stockholms universitet samt Uppsala universitet. Hon är även en del av Stockholms universitets barnrättscentrum samt Institutet för utbildningsrätt vid Uppsala univer sitet. Maria Refors Legge har intervjuats i radio, Skolvärlden och Läraren och driver på sin fritid bloggen Skoljuridik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Juridik i skolan : en handbok för lärare
  2. +
  3. Saknad i skolan : en vägledning för lärare - att arbeta tvärprofessionellt med hemmasittare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Saknad i skolan : en vägledning för lärare - at... av Marie Gladh, Krysmyntha Sjödin (häftad).

Köp båda 2 för 648 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »