Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2022-01-13
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Undervisa om sexualitet, samtycke och relationer : Integrera i alla ämnen
Dimensioner
210 x 148 x 10 mm
Vikt
287 g
SAB
E
ISBN
9789177412670

Undervisa om sexualitet, samtycke och relationer : Integrera i alla ämnen

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2022-01-13
396
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I boken Undervisa om sexualitet, samtycke och relationer - integrera i alla ämnen visar Kalle Norwald hur lärare kan inkludera sexualitet, samtycke och relationer i undervisningen.

Sverige var först i världen med obligatorisk sexualundervisning år 1955. Mycket har hänt sedan dess, både i samhället och inom skolans värld.

Många lärare uppger att de känner en osäkerhet inför att arbeta med sexualitetsrelaterade teman då de saknar utbildning i sexualitetslära. Ändå förväntas de enligt läroplaner och styrdokument att undervisa i just det. Utifrån forskning och vardagsnära situationer exemplifierar Kalle Norwald hur du som lärare kan inkludera sexualitet, samtycke och relationer i din undervisning, utan att krångla till det. Boken lyfter ämnen som eleverna själva efterfrågar: relationer, pornografi, sexuellt överförbara infektioner, abort och känslor.

Författaren Kalle Norwald är auktoriserad socionom och sexologisk rådgivare med grundläggande utbildning i psykoterapi. Idag arbetar han som terapeut inom psykoterapi med sexologiskt fokus samt med utbildning för skolelever och yrkesgrupper som möter sexualitet i sin yrkesutövning, däribland lärare och pedagoger. Kalle Norwald är även känd från ett relationsprogram på Svt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Undervisa om sexualitet, samtycke och relationer : Integrera i alla ämnen
  2. +
  3. Tack, förlåt och skyll dig själv : Om att leva tillsammans och kanske lyckligt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tack, förlåt och skyll dig själv : Om att leva ... av Kalle Norwald (kartonnage).

Köp båda 2 för 645 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Undervisa om sexualitet, samtycke och relationer : Integrera i alla ämnen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Normexperiment med barn
    Bo Falk, 19 augusti 2022

    Sexualitet och samtycke ska alltså in i alla ämnen. Den här boken känns som Orwells "1984" i sitt synsätt på barn. Ingen är en individ, allt är ett kollektiv och normen för kollektivet kommer uppifrån och får inte ifrågasättas. I grund och botten menar boken att varje skolämne kan och ska sexualiseras, att barn från tidig ålder ska undervisas om sex och påtvingas ord och begrepp de är oförmögna att hantera, sett till vetenskapligt fastlagd kognitiv utveckling. Detta är ännu en bok som illustr... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kalle Norwald