Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2021-10-06
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
SIP - samordnad individuell plan : Mötet, planeringen, processen
SAB
Ohf
ISBN
9789177412755
SIP - samordnad individuell plan : mötet, planeringen, processen (häftad)

SIP - samordnad individuell plan : mötet, planeringen, processen

Häftad Svenska, 2021-10-06
399

15% rabatt med kod CM22 i kassan

Gäller endast idag 28/11 när du handlar för minst 299 kr. Villkor

  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Är du på väg att kalla till ett SIP-möte eller har du blivit ombedd att delta på ett? Grattis, då har du här en god hjälp på vägen - en konkret handbok om SIP-processen. Boken SIP - samordnad individuell plan är det perfekta stödet för förberedelse och genomförande av ett SIP-möte, och för den som ska leda det.

Författarna Fanny Eklund och Sanna Halfdan tar avstamp i lagstiftning och det förberedande arbete, hur en kallelse utformas för alla inblandade på tydligast sätt och vad man ska tänka på vad gäller anpassningar. Vidare beskrivs hur ett möte, med allas olika roller, går till rent konkret och hur mötet utmynnar i en samordnad individuell plan. Tydliga exempel finns med.

I boken finns också en fördjupad beskrivning av hur du som mötesledare kan förbereda och genomföra mötet på bästa sätt för att skapa delaktighet och struktur, även om mötet inte går som planerat. Författarna tar även upp hur organisatoriska förutsättningar kan försvåra för eller bidra till samverkan: Hur kan man få alla att dra åt samma håll utan att anklaga eller utmana varandra? 

Boken vänder sig i första hand till dig som i din yrkesroll har kontakt med personer som har behov av stöd från flera olika håll eller för dig som arbetsleder dem, exempelvis inom socialtjänst, hälso- och sjukvård eller skola. Du som själv har behov av en SIP eller är närstående till någon med det behovet har också stor nytta av boken.

Författarna har båda arbetat som SIP-samordnare med såväl strategiska samverkansfrågor som med att praktiskt leda eller stödja SIP-processer.

Fanny Eklund är socionom sedan 2007. Hon har mångårig erfarenhet av arbete som socialsekreterare med barn, ungdomar och vuxna samt som kurator inom psykiatrin. Fanny arbetar idag på Riksförbundet Attention.

Sanna Halfdan är socionom sedan 2000. Hon har huvudsakligen arbetat inom socialtjänst som socialsekreterare och arbetsledare. Hon har de senaste åren haft uppdrag som samordnare och projektledare kring frågor som rör samordning och förebyggande socialt arbete. Sanna arbetar idag som preventions- och säkerhetssamordnare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. SIP - samordnad individuell plan : mötet, planeringen, processen
  2. +
  3. Npf och socialtjänsten : lagstiftning, bemötande och anpassningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Npf och socialtjänsten : lagstiftning, bemötand... av Elisabeth Sundström Graversen, Bo Hejlskov Elvén (häftad).

Köp båda 2 för 761 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »