Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
238
Utgivningsdatum
2022-08-04
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Pedagogiskt ABC för särskilt begåvade elever
SAB
Eab
ISBN
9789177412830
Pedagogiskt ABC för särskilt begåvade elever (häftad)

Pedagogiskt ABC för särskilt begåvade elever

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2022-08-04
396
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En handfast handledning för lärare, skolor, enheter och förvaltningar i hur man kan stötta särskilt begåvade elever i att ”kunna utvecklas så långt som möjligt enligt utbildningens mål” (skollagen 3 kap. 2§).

I boken, som bygger på studier av särskilt begåvade elever och deras skolsituation, finns något för alla lärare, skolor, enheter och förvaltningar. Utifrån studierna presenteras insatser i form av ett pedagogiskt ABC: acceleration, berikning, coachning. I boken beskrivs även avgörande förhållningssätt för särskilt begåvade elever med svårigheter, så kallat 2E, samt strategier för den viktiga samverkan med hemmen.

Särskilt begåvade elevers spetsförmåga är att lära sig. Trots det kämpar många av de här eleverna dagligen mot meningslöshet och understimulans i skolan. Detta måste vi ändra på. I boken Pedagogiskt ABC för särskilt begåvade elever får du metoder för att erbjuda möjlighet till utveckling åt alla i en skola för alla.

Boken är en fristående fortsättning på Särskilt begåvade elever – pedagogens utmaning och möjlighet (2017).

Författaren Mona Liljedahl är leg. gymnasielärare i svenska och engelska och arbetar sedan många år som specialpedagog i grundskolan. Hon är medförfattare till Skolverkets handledningsmaterial ”Särskilt begåvade elever” och har tidigare skrivit böcker om hur man kan upptäcka särskilt begåvade barn och elever.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pedagogiskt ABC för särskilt begåvade elever
 2. +
 3. Dinosauriemysteriet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dinosauriemysteriet av Martin Widmark (inbunden).

Köp båda 2 för 475 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Pedagogiskt ABC för särskilt begåvade elever. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ovärderlig kunskap för ALLA som arbetar med unga
  Betsy K, 4 september 2022

  Mycket välskriven och informativ bok om särskild begåvning. Oavsett kunskapsnivå inom området innan rekommenderar jag den här boken mycket varmt till ALLA lärare, förskolelärare psykologer, kuratorer, socionomer etc och även till föräldrar som vill förkovra sig. Och jag hoppas innerligt att boken blir en del av kurslitteraturen på utbildningarna till dessa yrken. För det är helt enkelt nödvändigt med tanke på hur kunskapsnivån ser ut inom området.

  Det är lätt att ta till sig de lag... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mona Liljedahl

 • Särskilt begåvade elever : pedagogens utmaning och möjlighet

  Mona Liljedahl

  Boken Särskilt begåvade elever – pedagogens utmaning och möjlighet berättar hur skolan kan upptäcka och identifiera dessa elever samt vilka pedagogiska verktyg som behöver tillämpas. Elever som tidigare ut...

 • Särskilt begåvade barn : förskolans utmaning och möjlighet

  Mona Liljedahl

  Särskilt begåvade barn har en rasande kunskapstörst och en exceptionell inlärningsförmåga. Det är viktigt att upptäcka dem tidigt, gärna redan i förskolan, så att man kan sätta in r&au...