Palliativ vård vid demenssjukdom (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2022-03-14
Upplaga
2
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Palliativ vård vid demenssjukdom
Dimensioner
10 x 223 x 161 mm
Vikt
445 g
SAB
Vpg
ISBN
9789177413400
Palliativ vård vid demenssjukdom (häftad)

Palliativ vård vid demenssjukdom

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2022-03-14
362
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ökad kunskap och rätt verktyg för en värdig tid i livets slutskede

Demenssjukdom är ett obotligt, fortskridande tillstånd som förr eller senare leder till döden. Genom ökad kunskap och rätt verktyg hos personalen kan både den som är sjuk och närstående få uppleva bästa möjliga livskvalitet och en värdig tid i livets slutskede. Ytterst handlar det om att teamet samarbetar strukturerat för att skapa förutsättningar för god palliativ vård.

Den här boken utgår från förhållningssättet i palliativ vård vid demenssjukdom som kan sammanfattas med tre ord. Hjärna för den kunskap som behöver finnas, hjärta för omsorgen och händer för den livsnödvändiga närhet som skapar trygghet, livskvalitet och ro inombords. Boken är förankrad i forskningen och baseras på nationella och europeiska riktlinjer. Varje temakapitel innehåller fallbeskrivningar och frågor för reflektion enskilt eller i grupp.

Den nya upplagan har uppdaterats, främst med att begreppet ”demens” ersatts med ”demenssjukdom”.

Målgruppen är sjuksköterskor, läkare och personal som arbetar med personer med demenssjukdom. Boken kan också användas inom grund- och fördjupningsutbildningar.

Johan Sundelöf, med. dr och specialist i geriatrik och palliativ medicin, är verksam som överläkare på Palliativt Centrum i Uppsala.

Petra Tegman är leg. sjuksköterska, distriktssköterska och specialistsjuksköterska i palliativ vård och demenssjukvård. Hon är programchef för palliativ vård på Betaniastiftelsen och är en efterfrågad föreläsare inom demensvård och palliativ vård.

Förord av Wilhelmina Hoffman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Palliativ vård vid demenssjukdom
  2. +
  3. Palliativ vård : begrepp och perspektiv i teori och praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Palliativ vård : begrepp och perspektiv i teori... av Birgitta Andershed, Britt-Marie Ternestedt, Anette Alvariza, Magdalena Andersson, Inger Benkel (häftad).

Köp båda 2 för 894 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »