Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
134
Utgivningsdatum
2023-02-17
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Elevens lärande : Handledning i klassrummet
Dimensioner
15 x 184 x 143 mm
Vikt
240 g
SAB
Eab
ISBN
9789177413677

Elevens lärande : handledning i klassrummet

Häftad,  Svenska, 2023-02-17
476
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En konkret bok om att förstå sin egen och elevernas lärprocess.

Du börjar lektionen med att berätta vad ni ska göra. Du säger: ”Varsågoda och sätt igång” och går ut i klassrummet för att hjälpa till. Men vad händer egentligen sen?

Att handleda och hjälpa elever är en stor del av vardagen som lärare. Hur gör du det på det mest effektiva sättet? Boken Elevens lärande – handledning i klassrummet ger metoder för hur du kan avläsa elevernas lärandestrategier och snabbt anpassa din handledning till situationen. Genom ditt sätt att handleda kan du stärka elevernas tilltro till sin förmåga att lära. När eleverna vet hur de lär sig får de mer kontroll över sin skolsituation och kan också ta till sig kunskap på ett bättre sätt.

Boken ger även stöd för reflektion över hur du som lärare hjälper och handleder elever. Du får möjlighet att reflektera över hur du själv agerar metakognitivt.

I de avslutande kapitlen introduceras metoderna styrkesamtal och lärande samtal. Där visar författaren hur läraren på bara några minuter kan hjälpa eleverna genom att synliggöra deras lärandestrategier och styrkor. Boken innehåller konkreta övningar och checklistor för att identifiera det som fungerar i elevens inlärning och för din handledning.

John Steinberg är fil.dr i pedagogik och lärarfortbildare. Han har arbetat som rektor och universitetslektor och är författare till ett 50-tal böcker om inlärning, ledarskap, värderingar och kommunikation.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Elevens lärande : handledning i klassrummet
  2. +
  3. Återkoppling : stöd, stimulans och lust att lära

De som köpt den här boken har ofta också köpt Återkoppling : stöd, stimulans och lust att lära av Helena Wallberg (häftad).

Köp båda 2 för 837 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av John Steinberg