Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
79
Utgivningsdatum
2023-05-16
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Handbok vid skolattacker : Om pågående dödligt våld (PDV)
Dimensioner
7 x 156 x 124 mm
Vikt
120 g
SAB
Oepa
ISBN
9789177413745

Handbok vid skolattacker : om pågående dödligt våld (PDV)

Häftad,  Svenska, 2023-05-16
244
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Efter de senaste årens uppmärksammade våldsdåd i skolmiljö har oron hos skolpersonal att utsättas för pågående dödligt våld (PDV) ökat. Oavsett om det rör sig om en skolattack, en kriminell uppgörelse eller något annat våldsdåd går det aldrig att förutse vad som ska hända och vad man ska förbereda sig för. Det viktiga är att hålla säkerhetsarbetet levande, skaffa sig mental förberedelse samt att fånga upp psykisk ohälsa och hantera oro kring elever.

I denna handbok vill författaren på ett enkelt och konkret sätt öka förståelsen för bakomliggande faktorer, ge vägledning och handfasta tips i det förebyggande arbetet samt presentera olika handlingsalternativ vid pågående dödligt våld. I fokus är skyddsprinciperna fly–sök skydd–larma. För att stärka den mentala förmågan finns scenarier och moraliska dilemman att diskutera samt övningar att genomföra; dessa är tänkta att användas som APT-material. Andra ämnen som berörs är självförsvar, polisens agerande på plats och akutsjukvård inklusive psykologisk första hjälpen.

Boken vänder sig till skolpersonal och kan läsas med behållning av samtliga yrkeskategorier – lärare, rektorer, fritidspedagoger, elevhälsopersonal, administrativ personal med flera.

Kim Norman arbetar med att ta fram stödmaterial till skolor avseende säkerhet och krisberedskap. Med en bakgrund som polis har han teoretisk och praktisk kunskap om hur man ska agera i händelse av en pågående dödlig våldshandling. Han har också gedigen erfarenhet från säkerhetsarbete där han bland annat arbetat i den privata sektorn och som säkerhetsstrateg på utbildningsförvaltningen i Stockholms stad.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Handbok vid skolattacker : om pågående dödligt våld (PDV)
  2. +
  3. Från terrorns frontlinjer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från terrorns frontlinjer av Magnus Ranstorp (pocket).

Köp båda 2 för 323 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kim Norman