Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2023-10-04
Upplaga
5
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
MI - Motiverande samtal för hälso- och sjukvården : Praktisk handbok
Dimensioner
21 x 216 x 152 mm
Vikt
250 g
SAB
Vlbdö
ISBN
9789177413936

MI - Motiverande samtal : praktisk handbok för hälso- och sjukvården

Häftad,  Svenska, 2023-10-04
229
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Motiverande samtal, MI (motivational interviewing), passar i alla sammanhang när man vill stimulera en annan person att förändra ett beteende. MI-metoden är evidensbaserad och används i dag på hela livsstilsområdet.

I den här boken får läsaren en lättillgänglig introduktion av MI med teoretisk grund, steg-för-steg-anvisningar för tillämpningen och många praktiska exempel i dialogform. Bokens exempel utgår huvudsakligen från de fyra ohälsosamma levnadsvanor som omfattas av Socialstyrelsens Nationella riktlinjer för prevention och behandling vid ohälsosamma levnadsvanor, samt övervikt: tobaksbruk, ohälsosamma matvanor, otillräcklig fysisk aktivitet och riskbruk av alkohol.

Denna femte upplaga är anpassad till det delvis nya sätt att pedagogiskt beskriva MI som William R. Miller och Stephen Rollnick har introducerat 2023. Boken innehåller en särskild del för psykiatrin. Den beskriver även tillämpning av MI vid samtal med människor som av olika skäl har svårigheter att förstå och kommunicera.

MI – Motiverande samtal – praktisk handbok för hälso- och sjukvården vänder sig till praktiker inom hälso- och sjukvård och friskvård samt till studerande på vårdutbildningar.

Författaren Barbro Holm Ivarsson, leg. psykolog, är medlem i International Motivational Interviewing Network of Trainers (MINT). Hon har under lång tid varit konsult och utbildare på MI-området och är författare till många böcker, filmer och utbildningsprogram om MI.

Sagt om boken:

"Lättfattligt och inspirerande om att använda MI i psykiatrin – ett gott tillskott till samtalet som utgör basen för all behandling."

Jill Taube, psykiatriker, konsult, aktiv i Svenska Läkaresällskapets arbete med implementering av Socialstyrelsens riktlinjer.

"Jag vill varmt rekommendera boken som den bästa handboken i MI. Mina kursdeltagare uppskattar mycket att den är lättläst och praktisk. Så bra kapitel om MI vid samtal med psykiskt sjuka, och mycket efterfrågat och välbehövligt!"

Yvonne Bergmark Bröske, leg. sjuksköterska, konsult, lärare i MI, medlem i MINT.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. MI - Motiverande samtal : praktisk handbok för hälso- och sjukvården
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Barbro Holm Ivarsson