Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
139
Utgivningsdatum
2023-10-26
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Stalkning och olaga förföljelse i yrkeslivet : Förebygga, bedöma, hantera
Dimensioner
210 x 148 x 8 mm
Vikt
300 g
SAB
Oepa
ISBN
9789177413974

Stalkning och olaga förföljelse i yrkeslivet : förebygga, bedöma, hantera

Häftad,  Svenska, 2023-10-26
417
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Strategier och verktyg för att förebygga, bedöma och hantera stalkning i yrkeslivet.

Stalkning och olaga förföljelse är brottsligt och kan få långtgående konsekvenser för den som utsätts. Inte minst personal inom offentlig verksamhet och förvaltning är en sårbar grupp som löper risk att drabbas i sin yrkesroll.

Gränsen mellan det trevliga, anständiga och acceptabla och det skrämmande, hotfulla och skräckinjagande kan vara hårfin. Plötsligt har en person trängt innanför vår privata sfär och gjort både arbetslivet och privatlivet till en oförutsägbar och obehaglig tillvaro – vi har fallit offer för stalkning.

Vem är personen som stalkar och varför stalkar hen? Med många exempel och fallbeskrivningar beskriver den här boken fenomenet stalkning i yrkeslivet, orsaker och riskfaktorer som föranleder stalkning samt kännetecknande beteenden hos förövaren. Genom ökad kunskap och förståelse kan vi bli bättre på att förutse och i viss mån förebygga att det ska inträffa. När stalkandet ändå är en realitet kan bokens strategier, verktyg och råd vara till hjälp för att överleva mentalt och skydda oss mot stalkaren och hens beteende.

Boken avslutas med en rättslig kommentar skriven av Emma Olsson, senior åklagare vid Utvecklingscentrum i Göteborg.

Benjamin Carlander är leg. psykolog med flera års erfarenhet av att föreläsa. Han arbetar på barn- och ungdomspsykiatrin i Norrköping samt vid egen mottagning.

Jakob Carlander är leg. psykoterapeut och arbetar vid egen mottagning. Han har skrivit ett flertal böcker om bemötande och är en uppskattad och ofta anlitad föreläsare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stalkning och olaga förföljelse i yrkeslivet : förebygga, bedöma, hantera
  2. +
  3. Stalkning : om brottet olaga förföljelse samt kontaktförbud

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stalkning : om brottet olaga förföljelse samt k... av Johan Sörensson (häftad).

Köp båda 2 för 910 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna