Ledarskap inom äldreomsorg : handbok för lärande och utveckling (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
138
Utgivningsdatum
2023-12-18
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Ledarskap inom äldreomsorg : Handbok för lärande och utveckling
Dimensioner
10 x 198 x 139 mm
Vikt
250 g
SAB
Qbab,Ohfe
ISBN
9789177414124

Ledarskap inom äldreomsorg : handbok för lärande och utveckling

Häftad,  Svenska, 2023-12-18
462
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken Ledarskap inom äldreomsorg ger dig som ledare verktygen att hjälpa din arbetsgrupp att bli ett sammansvetsat team där reflektion, lärande och utveckling står i centrum.

Äldreomsorgen står inför stora förändringar med hög personalomsättning och allt mer komplicerade sjukdomsbilder hos dem som vårdas. För att möta dessa utmaningar krävs arbetsgrupper som aktivt efterfrågar och delar kunskap och har ett tydligt gemensamt syfte och mål.

Bokens kapitel utgår från åtta teman – grupputveckling, delaktighet, reflektion, personen i centrum, levnadsberättelsen, empati, åsikt till insikt och värderingar. De kan läggas in i ett årshjul för att skapa tydlighet och struktur i arbetet och kan vara en del av en arbetsplatsträff. Kapitlen avslutas med förslag på samtalsupplägg och tips på praktiska övningar.

Boken tar upp ämnen som personcentrerad vård, social feedback, värdegrund, trygga arbetsplatser, samarbete och psykologisk trygghet. Den har gedigen förankring i väl beprövade teorier och författarnas egna erfarenheter av att arbeta med grupputveckling. Boken kan läsas med behållning av dig som är enhetschef eller samtalsledare för arbetsgrupper inom vård och omsorg.

Egon Rommedahl är legitimerad psykoterapeut, teolog och handledare. Han föreläser och utbildar genom sitt eget företag.

Therese Kleveland är specialistsjuksköterska/Silviasjuksköterska och journalist. Hon arbetar som föreläsare, utbildare och implementeringsledare i Varbergs kommun.

Sagt om boken:

"Innehållet är mycket väl disponerat med många bra och konkreta förslag på hur enhetschefer och handledare ska arbeta för att få till en kulturförändring som håller över tid. [...] Författarna beskriver mycket trovärdigt fiktiva personer och händelser och det gör att läsaren mycket lätt kan applicera verktygen och modellerna på sina egna grupper och sitt eget ledarskap. En mycket användbar bok för chefer och handledare, inte bara inom äldreomsorg. Helhetsbetyg: 5."

/Hanna Berg, BTJ-häftet nr 3 2024
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ledarskap inom äldreomsorg : handbok för lärande och utveckling
  2. +
  3. Överlevnadsguide för enhetschefer : Edit - en hjälte i ett kommunalt kaos?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Överlevnadsguide för enhetschefer : Edit - en h... av Karin Skarin (inbunden).

Köp båda 2 för 818 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »