Woman Power (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Engelska
Utgivningsdatum
2016-02-12
Förlag
Bakhåll
Dimensioner
155 x 140 x 23 mm
Vikt
340 g
ISBN
9789177424383
Woman Power (inbunden)

Woman Power

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Engelska, 2016-02-12
168
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Något av det olydigaste, motståndskraftigaste som finns! ... Tackar ödmjukast för denna pedagogiska exposé över Onos liv." Alice Kassius Eggers, Aftonbladet

"Revansch för Onos zen-feminism! Äntligen börjar världen förstå det hon försökt göra under en karriär som varat i över ett halvt sekel... Vad kan vara mer aktuellt i vår konsumtionsdrivna, jäktade tidsålder än uppmaningen att ligga kvar i sängen, älska och låta håret växa?" Ida Theren, Svenska Dagbladet

"Yoko tycker att allt i livet är konst, från att röka sitt könshår till att titta på solen tills den blir fyrkantig... Yoko är obesvärat förargelseväckande. I positiv mening!" Hanna Jedvik, Göteborgsposten

Yoko Onos alldeles nya bok har världspremiären förlagd till Sverige. Titeln är Woman Power. OBS! Boken är helt och hållet på engelska.

I decennier har Yoko hållit fanan högt för fred och frihet, för kärlek, för icke-våld, för jämlikhet mellan könen.

I decennier har hennes visionära utkast till lösningar av de mest gigantiska världsproblemen trotsat den blaserade och uppgivna hållning som så många pessimister framhärdar i. Yoko tror på exemplets makt, på att goda tankar smittar och sprider sig, på att godheten vinner i längden. Och Yoko Ono håller stilen. I denna bok kommer hennes djupa tilltro till kvinnans kraft, till kvinnans oövervinneliga förmågor fram.

Woman Power är en bok full av insikter och möjligheter, av provocerande iakttagelser, av annorlunda angreppsvinklar, av nya tänk. En bok full av konst i konstens finaste bemärkelse, det vill säga konsten som en fokusplats för friska omvälvande tankar och nya synsätt.

Every woman has a song to sing.
Every woman has a story to tell.
And make no mistake about it, brothers.
We women have the powers to move the Mountains.

Omslagsfotot visar det kanske mest kända av de många performancekonstverken, Cut Piece. Yoko sitter på scengolvet med sina kläder sönderklippta - det som just har hänt är att personer i publiken erbjudits att klippa bort bit efter bit av hennes kläder. Denna bild valde hon till omslag för en bok med titeln Woman Power. Är det paradoxalt? Kanske inte. Cut Piece is my hope for world peace.

Ett annat av hennes verk, Mend Piece, ger uttryck för den hjälpande, reparerande, helande kraft vi alla har inom oss och har möjlighet att dagligen exekvera, i stort som i smått. En sak, t ex en kopp, är slagen i skärvor. Du lagar den genom att klistra och pussla ihop skärvorna.

Think about mending the world while you mend a broken cup or saucer.

Tänk på att:

Everything you do in life is an event.

Och att:

A dream you dream alone is only a dream.
A dream you dream together is a reality.

Boken har tillkommit i nära samarbete mellan Bakhåll och Yoko personligen. Bakhåll har tidigare publicerat följande Yoko-titlar: Grapefruit, Yes Box, Imagine Yoko, Give Peace A Chance, Funderingar som jag delar med dig samt Ekollon.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Woman Power
 2. +
 3. To Paradise

De som köpt den här boken har ofta också köpt To Paradise av Hanya Yanagihara (häftad).

Köp båda 2 för 217 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Woman Power. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Viktig feminist!
  Kari Littmarck-Sahlin, 3 januari 2018

  Konkreta, stärkande, hoppfulla formuleringar som vi kan läsa högt för varann.
  Bra att inleda och/eller avsluta möten, föreläsningar, körkonserter, olika träffar med.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Yoko Ono