Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2021-04-09
Förlag
Bakhåll
Översättare
Andreas Vesterlund
Originaltitel
The night always comes
Dimensioner
15 x 204 x 131 mm
Vikt
340 g
SAB
Hce
ISBN
9789177425571

Mörkret som faller

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2021-04-09
169
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Mörkret som faller är verkligen en lysande roman!" Rasmus Landström, Arbetarbladet.

"Inte förvånande att flera av hans romaner både prisats och filmatiserats." David Björklund, BTJ.

"Årets bok har redan kommit!" Litterära händelser.

"Betyg 5 av 5", Johan Erlandsson, Kommunalarbetaren.

Willy Vlautins roman Mörkret som faller i översättning av Andreas Vesterlund.

Willy Vlautins nya är en varm och livsnära berättelse, därtill en riktig bladvändare. Det handlar om trettioåriga Lynette som kämpar för att skapa en stabil framtid för sig och sin familj. I det USA som är "the land of the free" saknar Lynette fullkomligt skyddsnät. Hon är trängd från alla håll och har inget att falla tillbaka på. Ändå försöker hon lyckas med det omöjliga - att snabbt få fram alla de pengar som behövs för ordna upp den akuta situationen.

Med sin nya bok har Valutin skapat en glödande roman. Förtvivlad, hjärtskärande, stark.

"Jag kan inte minnas att jag någonsin brytt mig så mycket om en romanfigur som jag bryr mig om Lynette. Du kommer aldrig att glömma henne och inte heller den vanskliga värld hon navigerar genom." Richard Russo (författaren till Empire Falls)

"Lynette fångar mig från första sidan och får mig att hålla andan minst hundra gånger innan jag läst den sista." Megan Abbott (författaren till You Will Know Me)

"Efter att ha läst Willy Vlautin går jag omkring mer sårbar, mer öppen än jag var tidigare. Och samtidigt tuffare." Kae Tempest (Let Them Eat Chaos)

"Mörkret som faller är en nagelbitare om att överleva i sin vardag. En makalös roman som blöder på riktigt, hugger djupt och ändå skänker just den rätta mängden hopp." Ivy Pochoda (författaren till Visitation Street)

"Med Mörkret som faller träffar Vlautin högvattenmärket. Hans gestalter är så äkta att när de blöder hamnar några droppar på mig."
Daniel Woodrell (författaren till Winter's Bone)

Vlautin debuterade med romanen The Motel Life (utgiven på svenska på Bakhåll med titeln Motellivet), tätt följd av Northline (Norrut), Lean on Pete, The Free (De fria) och Don't Skip Out On Me (Sviker dig aldrig). Boken som nu kommer, The Night Always Comes (Mörkret som faller) är hans sjätte roman på femton år. Och den hyllas redan nu som hans hittills bästa.

Willy Vlautins roman Mörkret som faller. Översättning Andreas Vesterlund. ISBN 978-91-7742-557-1. Högkvalitetspapper, sydda ark, mjuka pärmar med flikar. 224 sidor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mörkret som faller
  2. +
  3. Sviker dig aldrig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sviker dig aldrig av Willy Vlautin (inbunden).

Köp båda 2 för 346 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mörkret som faller. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Modern Steinbeck
    -, 18 september 2021

    Gillar inte den typen av beskrivningar som rubriken säger men detta är ett modernt mästerverk i Steinbeck anda. Kan inte annat än rekommendera den varmt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Willy Vlautin