Hästen (häftad) NY
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
231
Utgivningsdatum
2024-06-07
Förlag
Bakhåll
Översättare
Andreas Vesterlund
Originaltitel
The horse
Dimensioner
20 x 200 x 130 mm
Vikt
335 g
SAB
Hceeq.01
ISBN
9789177426110

Hästen

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2024-06-07
165
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Romanen Hästen av Willy Vlautin i översättning av Andreas Vesterlund.

Vlautins nya handlar om sextiosjuårige Al som dragit sig tillbaka och bor i ett gammalt skjul i ödemarken i Nevada med fem mil till närmaste granne. Han har inte el, inte WC, inte ens rinnande vatten men klarar sig ändå. Han kokar sitt kaffe och värmer sina konservburkar på ett gasoldrivet campingkök och det går veckor utan att han träffar någon. Han tänker tillbaka på sitt liv som turnerande musiker och låtskrivare.

En morgon när han vaknar står en halvblind häst i bedrövligt skick utanför hans skjul och vägrar flytta på sig. Den bara står där, vill inte ens ha något att äta.

Det är starten på en helt fantastisk roman om en turnerande musikers liv.

Willy Vlautin är en av USAs nu levande viktigaste berättare. Det han berättar om är inte den glamorösa tillvaron för den rika delen av landets befolkning utan raka motsatsen. Han dyker ner i de mest utsatta socialgruppernas liv. Hans första roman - Motellivet - handlar om den stora del av USAs befolkning som inte har möjlighet att bo i permanent bostad, inte ens i den påvraste hyreslägenhet, eftersom de inte har några sparade pengar utan endast kontantlönen varje fredag. Då bor man på motell. (Och får man sparken från jobbet bor man inte ens på motell utan blir uteliggare.)

Om man får tro nationalsången är USA de frias land - the land of the free. Läser man Willy Vlautin får man både en fördjupad bild och anledning att fundera några extra gånger över den så vackert besjungna amerikanska friheten.

Willy Vlautin växte upp under tuffa villkor i den bedagade spelstaden Reno i Nevada i USA tillsammans med sin fabriksarbetande mamma och sin bror. Numera bor han i Portland i Oregon med sin fru och några hundar, katter och hästar.

Han slog igenom 2006 med debutromanen The Motel Life (på svenska Motellivet, 2011) som följdes av Norrut, Lean on Pete, De fria, Sviker dig aldrig och Mörkret som faller.

Detta är Vlautins sjunde roman. Tack vare Bakhålls direktkontakt med Vlautin kan vi ge ut vår översättning samtidigt som boken kommer ut i USA och England.

Willy Vlautins roman Hästen i översättning av Andreas Vesterlund. ISBN 978-91-7742-611-0. Högkvalitetspapper, sydda ark, mjuka pärmar med flikar. 240 sidor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hästen
  2. +
  3. Vardagar 10

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vardagar 10 av Ulf Lundell (inbunden).

Köp båda 2 för 380 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Willy Vlautin