Generalens son : en israels resa genom Palestina (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
274
Utgivningsdatum
2017-06-20
Förlag
Recito Förlag
Översättare
Kjersti Rekve
Dimensioner
210 x 150 x 25 mm
Vikt
459 g
SAB
Lz Peled, Miko
ISBN
9789177650959

Generalens son : en israels resa genom Palestina

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2017-06-20
221
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
1997 drabbade en tragedi den israelisk-amerikanska familjen Miko Peled. Hans älskade systerdotter Smadar dödades av en självmordsbombare i Jerusalem. Det dödsfallet drev Peled ut på en upptäcktsfärd. Det drev honom att ompröva många av de föreställningar han hade vuxit upp med, som son och sonson till ledande personer i Israels politiska och militära elit. Under åren som följde förvandlades han till en modig och visionär aktivist i kampen för lika rättigheter och för en hoppfull, varaktig fred mellan israeler och palestinier.

Den personliga resa som Peled företar resonerar med den bana som hans far tog, 40 år tidigare, Matti Peled, känd israelisk general (och senare fredsaktivist). Miko Peled berättar om hur det var att växa upp i Jerusalem, i hjärtat av den krets som styrde det då unga landet, Israel, och om hans tjänst i den israeliska armén... Sedan, efter att hans systerdotter dödats, tar han oss med i sina första försök att nå ut till palestinierna, och till hjärtat av hans senare solidariska aktivism. Generalens Son ger en intim bild av de farhågor som hemsöker båda folken - men även det mod och den kreativitet hos dem, som i likhet med Miko Peled, driver en orubblig gräsrotsrevolution för jämställdhet i det heliga landet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Generalens son : en israels resa genom Palestina
 2. +
 3. Det förlorade paradiset : berättelsen om Konsums uppgång och fall

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det förlorade paradiset : berättelsen om Konsum... av Sara Kristoffersson (inbunden).

Köp båda 2 för 490 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Generalens son : en israels resa genom Palestina. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok som måste läsas!
  En Svensk, 30 augusti 2020

  Att få läsa om en sionists resa från "hjärntvätten" till ett uppvaknande av hur orättvist det är i Israel är en ögon öppnare.

 2. Generalens son. En israels resa genom Palestina.
  Gil Tarschys, 16 juli 2019

  Har bara läst de första sidorna och den verkar bli riktigt intressant.
  Läser den i en bokcirkel i en judisk förening, JIPF..

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Miko Peled