Tvära perspektiv : en skolkurators vardag, tankar och etik (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
210
Utgivningsdatum
2018-05-28
Förlag
Recito Förlag
Dimensioner
223 x 156 x 16 mm
Vikt
390 g
SAB
Emm
ISBN
9789177652434
Tvära perspektiv : en skolkurators vardag, tankar och etik (häftad)

Tvära perspektiv : en skolkurators vardag, tankar och etik

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2018-05-28
231
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Det som händer i samhället, händer i skolan. Hur påverkar, ytterst, politiska beslut vardagen för alla de elever som är inskrivna i våra skolor? Vilket eller vilka perspektiv skall man inta i mötet med den enskilda eleven eller gruppen? Skolan är komplex och det finns stora förväntningar från många håll gällande vad skolan skall hantera - skolan handlar inte bara om utbildning idag.
Vi vet att den psykiska ohälsan ökar hos unga och unga vuxna idag och alla dessa vill, bör eller skall på ett eller annat sätt få sin rättighet till bildning eller utbildning tillgodosedd.
HUR blir hjälp på bästa sätt? Hur kan de olika professionerna inom skolans organisation samverka för den enskildes eller gruppens bästa?
Vad vi gör dagligen är det som i allmänna ordalag kallas för "beprövad erfarenhet". Vi skapar praktik av teorier.
Mötet är alltid centralt och relationen det som bär. Detta gäller både elever, deltagare och arbetskamrater. Att tillsammans våga ha det kritiska ögat och ibland våga gå på tvärs för att nå målet.
Boken vänder sig till studerande på socionomutbildningen, studerande inom lärarutbildningen, skolledare, personal inom Elevhälsan och intresserade politiker som fattar beslut i skolrelaterade frågor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tvära perspektiv : en skolkurators vardag, tankar och etik
 2. +
 3. Psykisk ohälsa i skolan : upptäcka, bemöta och åtgärda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Psykisk ohälsa i skolan : upptäcka, bemöta och ... av Magdalena Berger (häftad).

Köp båda 2 för 574 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tvära perspektiv : en skolkurators vardag, tankar och etik. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Givande för både nya och erfarna kuratorer.
  Slt, 28 juni 2018

  Boken belyser skolkuratorns vardag utifrån ett verksamhetsnära perspektiv. Inte bara kuratorer utan all elevhälsoperonal har nytta och glädje av innehållet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Gunilla Jansson

 • Tvära perspektiv

  Gunilla Jansson

  Det som händer i samhället, händer i skolan. Hur påverkar, ytterst, politiska beslut vardagen för alla de elever som är inskrivna i våra skolor? Vilket eller vilka perspektiv skall man inta i mötet med den enskilda eleven eller gruppen? Skolan är ...

 • Under ekens djupa grönska : axplock av berättelser från livet och fantasin

  Gunilla Jansson

  Ett axplock av små berättelser och korta noveller som jag har skrivit och samlat på mig under de senaste åren. Det finns både spår av det verkliga livet och mycket från fanstasin.