Betongväldet : den socialdemokratiska maktapparaten och hur den urholkat vår demokrati (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
269
Utgivningsdatum
2022-02-18
Förlag
Recito Förlag
Medarbetare
E:son Söderbaum, Jakob (red.)
Dimensioner
24 x 200 x 140 mm
Vikt
520 g
SAB
Ocgdd
ISBN
9789177656401

Betongväldet : den socialdemokratiska maktapparaten och hur den urholkat vår demokrati

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-02-18
214
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vad varje väljare bör veta om socialdemokraternas politik

Den svenska demokratin firar nu 100 år. Sedan den allmänna rösträttens införande 1922 har socialdemokraterna regerat i 76 år, nästan aldrig med egen majoritet. Detta är unikt i västvärlden. Vad kan det bero på?
Juristen Jakob E:son Söderbaum, statsvetaren Carl Johan Ljungberg och ekonomen Christian Swedberg har granskat socialdemokratin och dess samhällsbygge i sömmarna. I Betongväldet presenterar de en detaljrik helhetsbild med utgångspunkt dels i de teorier om den svenska socialdemokratins "mjuka totalitarism" som Roland Huntford framlade 1971, dels i nyare forskning och journalistik.
Socialdemokraterna är inte ett parti som går till val på samma villkor som andra partier. De har genom sitt mångåriga regeringsinnehav byggt ett samhällssystem ägnat att gynna dem själva, och en enorm maktapparat som går in i nästan alla delar av samhället. Det är i denna maktapparat som alla viktiga politiska beslut tas, den håller tillbaka oppositionen, och medborgarna har inget sätt att komma åt själva systemet. Mycket av den maktutövning som genom åren har burit socialdemokratins signum har också direkta paralleller i 1900-talets värsta diktaturer.
Denna nya utgåva har uppdaterats och reviderats grundligt, utökats med tre nyskrivna kapitel, och försetts med ett register.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Betongväldet : den socialdemokratiska maktapparaten och hur den urholkat vår demokrati
  2. +
  3. Den diskreta världsmakten : så blev World Economic Forum världens mäktigaste lobbyorganisation

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den diskreta världsmakten : så blev World Econo... av Ernst Wolff (inbunden).

Köp båda 2 för 443 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Betongväldet : den socialdemokratiska maktapparaten och hur den urholkat vår demokrati. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Viktigt demokratiskt inlägg
    Laban Labansson, 20 juli 2023

    Boken analyserar på vilket sätt det långa Socialdemokratiska styret av Sverige gett detta parti en unik ställning. Den mest intressanta del av boken är hur Socialdemokratin har etablerat institutioner som alla stöder en Socialdemokratisk världsbild. Detta försvårar för andra politiska krafter att ändra stat och offentliga system i en annan riktning. Detta är speciellt problematiskt eftersom Sverige under de senaste valen har haft en betydande borgerlig majoritet. De Socialdemokratiska institu... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna