Lovisas val (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Halleholm (del 1)
Antal sidor
397
Utgivningsdatum
2020-09-09
Upplaga
1
Förlag
Printz
Översättare
Mats Foerster
Medarbetare
Henriksson, Anna (form)
Dimensioner
216 x 146 x 30 mm
Vikt
521 g
SAB
Hce
ISBN
9789177712831
Lovisas val (inbunden)

Lovisas val

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-09-09
219
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Lovisa Lindegren lever sitt drömliv i London, tills hon förlorar jobb och självupptagen fästman under en och samma vecka.

Tilltufsad återvänder Lovisa till Halleholm där hon har ärvt sina farföräldrars bageri och kafé på torget; ja, hela det 1700-talshus där farfar Johan bakade sina berömda kanelbullar och farmor Amelia sydde haute couture till Stockholms societet på mellanvåningen.

Men testamentet innehåller en hake: om Lovisa vill sälja egendomen innan hon fyller 30, måste hon sälja till den andra grenen av släkten - familjen Halleholm. Och efter en tragisk händelse i det förflutna, har Lovisa även ärvt den djupa och bittra fejden mellan släktgrenarna Lindegren och Halleholm.

När industrimagnaten Reuben Halleholm använder all sin korrupta makt för att tvinga Lovisa att sälja huset måste hon överväga sina begränsade val. Vågar hon öppna bageriet på nytt? Har hon det som krävs för att föra familjetraditionen vidare?

Och när Reubens bror Axel återvänder till Halleholm och känslor väcks inom Lovisa blir valet ännu svårare. Hur ska hon kunna stå fast vid lojaliteten mot sin älskade farmor Amelia?

Halleholm - Lovisas val är en modern Romeo och Julia-historia, en släktsaga som utspelar sig i en pittoresk ort i Stockholms skärgård. En berättelse om kärlek, lojalitet - och ljuvliga kanelbullar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Lovisas val. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Charmig bok som rör upp känslor
  Tessansboktips, 14 augusti 2022

  Halleholm - Lovisas val är en bok som verkligen rörde upp känslor hos mig. Mest var jag arg faktiskt, på en viss mansperson som uppträder otroligt arrogant och känslokallt. Men ¿ på det stora hela är det en charmig bok om bakverk och sömnad, men även om svek och släktfejder. Den gjorde mig verkligen sugen på att läsa även bok två och tre.

 2. En underbar karamell!
  Lollos bokhörna, 16 november 2020

  När den här boken trillade mer i brevlådan kändes den som en fin karamell och den känslan fortsätter när jag väl har läst boken! Jag älskade varje sida av den här berättelsen och ville inte att den skulle ta slut.

  "Halleholm - Lovisas val" är en underbar feelgoodpärla. Det är en familjesaga med en familjefejd som sträcker sig från dåtid till nutid, det är kärlek med... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ruth Kvarnström-Jones

 • Julstök i Halleholm

  Ruth Kvarnström-Jones

  Hösten har anlänt till Halleholm, det idylliska skärgårdssamhället utanför Stockholm. Lovisa Lindegrens liv har äntligen ordnat upp sig: hon har stora planer inför julen på stans bästa bageri och kärleken mellan henne och Axel spirar. Men minnena ...