Flickan i brevet (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2020-07-15
Upplaga
2
Förlag
Printz
Översättare
Maria Store
Originaltitel
The Girl in the Letter
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
178 x 110 x 24 mm
Vikt
188 g
SAB
Hce
ISBN
9789177713111

Flickan i brevet

(61 röster)  |   Läs 7 recensioner
Pocket,  Svenska, 2020-07-15
89
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
1956: När Ivy Jenkins blir gravid skickas hon bort av familjen till St Margaret s, ett hem för ogifta mödrar. Men när barnet väl föds adopteras det omedelbart bort mot Ivys vilja. Och Ivy kommer aldrig lämna St Margaret s.

Nutid: Samantha Harper är journalisten som desperat söker efter ett scoop. När hon snubblar över ett gammalt brev från en flicka som satt instängd på St Margaret s fastnar hon direkt. För det som står i brevet är förfärande hemskt. Men om Samantha ska kunna berätta denna historia måste hon vara snabb. För St Margaret s, med alla sina hemligheter, ska rivas om bara några dagar...

Flickan i brevet är en gripande roman med historiska inslag som dessutom är sanna. Boken skildrar den katolska kyrkans Magdalenatvätterier där unga kvinnor under slavliknande tillstånd hölls fångna och undan samhällets blickar. När dessa historier nystades upp för ett antal år sedan var chocken stor i England och Irland. Flickan i brevet är Emily Gunnis debutroman. Den har sålt i över 350 000 ex i England och översatts till fjorton språk.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Flickan i brevet
 2. +
 3. Barnmorskans löfte

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barnmorskans löfte av Emily Gunnis (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Flickan i brevet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Katolska kyrkans tvätterier
  ninasboktips, 3 juli 2022

  På ett sätt är detta ingen nöjesläsning då denna berättelse är baserad på verkliga händelser av det mindre bra slaget, men så bra, spännande och känslomässigt skriven och jag blev helt fast i boken.

  Man får följa Ivy som i slutet av 50-talet blir bortskickad till St Margarets som är ett hem för ogifta mödrar och bedrivs av nunnor. Att bli gravid utanför äktenskapet är en stor synd och här göms de undan, får sina barn bortadopterade och de unga kvinnorna får slita ont i tvätterierna och får utstå hån och slag från nunnorna.

 2. spännande
  MG, 26 augusti 2021

  Ngt rörig men väldigt spännande,läste ut hela samma dag
  Sedan antog jag att händelserna i boken var baserade på en sann historia men som jag förstått det nu så är allt påhitat,förutom att dessa tvätterier fanns...

 3. Många människor
  Eva Ingeborg Glantz, 27 december 2020

  Boken handlar om flera årtal. Känns rörigt, många människor i handlingen. Svårt att hänga med. Behövde bläddra tillbaka flera gånger.

 4. Gripande bok
  ewa pettersson, 7 december 2020

  Svårt att lägga ifrån sig boken. Spännande,bra skriven. En bok man kommer att komma ihåg. Den berörde mig. En bladvändare!

 5. Ingen glasklar intrig
  Läsare, 21 oktober 2020

  Det är en ok bok. Jag var mycket nyfiken på slutet eftersom jag inte kunde förutse hur allt skulle hänga ihop. Dock lämnas en del outrett när det gäller huvudpersonen - hennes släkthistoria måste innehålla en del spänning men det nämns bara i förbigående. Dessutom är det övernaturliga inslaget inte tillräckligt "förklarat". Jag har inget emot spöken, men jag vill ha en "logisk" förklaring till att de dyker upp. Med det sagt - en ok bok.

 6. Skrämmande historia
  Duni, 6 oktober 2020

  Flickan i brevet är en fängslande och hemsk historia som gör allt värre eftersom den bygger på verkliga händelser. En historia som slukar en med hull och hår och jag ville bara fortsätta läsa.

 7. Omskakande
  Iamj, 15 september 2020

  Mycket bra. släppte den inte. Det var grova övergrepp som skedde unga kvinnor. Att inte få behålla sina barn och att dessutom behöva arbeta i slavliknande förhållanden.

Visa alla 7 recensioner