De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Stockholms pärlor (del 1)
Antal sidor
495
Utgivningsdatum
2023-09-01
Upplaga
1
Förlag
Printz
Översättare
Mats Foerster
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
220 x 145 x 37 mm
Vikt
548 g
SAB
Hcee.01
ISBN
9789177715856
De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel (inbunden)

De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel

(33 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-09-01
249
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
I början av 1900-talet är Stockholm en stad i förändring. Medan rika drömmer om större bostäder med alla de nya faciliteter som pengar kan erbjuda, drömmer de fattiga om mat till familjen, en rimlig lön och färre råttor på gatorna.

Vid vattnet mitt emot slottet tronar Grand Hôtel, den omtalade juvelen i turistnäringen. Men hotellet är i ekonomisk knipa och styrelsen behöver en särskild kvinnas begåvning för att lyfta hotellet till nya höjder. Wilhelmina Skogh äger ett pärlband av hotell längs de svenska järnvägarna, och ser Grand Hôtels potential och betydelse för staden. Men hon är en lika fruktad som respekterad chef.

Samtidigt anländer den unga Ottilia till storstan från Rättvik för att påbörja sin anställning på det mytomspunna hotellet. Tillsammans med ett gäng andra kvinnor får hon kämpa mot orättvisor och hinder i en mansstyrd bransch. Kvinnor förväntas ju sköta hemmet - men vad är ett hotell om inte ett hem?

De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel är en svepande historisk feelgoodroman, med underbara karaktärer och ett rejält mått jävlar anamma. Ruth Kvarnström-Jones har fått en unik inblick i Grand Hôtels historia och bjuder oss på en spektakulär resa genom vår kulturhistoria. Detta är den första delen i serien Stockholms pärlor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel
 2. +
 3. Den italienska flickan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den italienska flickan av Lucinda Riley (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra start på serie
  Marias bokhylla, 11 februari 2024

  3,5/5

  Stockholm, början på 1900-talet. Grand Hôtel har fått en kvinnlig chef, Wilhelmina Skogh, som förhoppningsvis ska se till att hotellets finanser börjar gå mer mot plus än de tidigare gjort. Men att ha en kvinna som chef är inte vanligt, och snart börjar männen i vissa positioner klaga, speciellt när fru Skogh anställer kvinnor i andra tjänster som brukar innehas av män. Tillsammans med de här kvinnorna kämpar hon i en mansstyrd bransch och i en värld som även den ofta domineras... Läs hela recensionen

 2. Intressant och Lärorik
  Berit Ivarsson Horned, 6 februari 2024

  Starka modiga kvinnor vågar ta plats, som stöttar varandra och lyckas med utsatta mål.
  Har fått större insikt om de förhållanden som rådde och styrde i slutet på 188-talet.
  Bra bok.

 3. Intressant läsning om Grand Hotel!
  Birgitta Kruse, 19 januari 2024

  Det är en lättläst bok som beskriver kvinnoförtryck och även att kvinnors kunskap tas tillvara i början på seklet!
  Den är skriven på ett sätt som återspeglar tidsperioden på ett fantastiskt sätt!

 4. En helt underbar bok

  Älskade den här boken. Blev fast nästan på en gång och längtade efter att läsa när jag inte kunde. Fantastiska beskrivningar både av historiska skeenden samt kvinnokraft och kvinnlig lojalitet och vänskap. Det var en sån bok där man känner ett stygn av sorg när den är slut och man inte får "umgås" med karaktärerna längre. Rekommenderar den varmt.

 5. Dessa fantastiska kvinnor
  Ann Sahlberg, 20 december 2023

  Mycket intressant läsning om Sveriges kultur historia.Som kvinna är man glad och tacksamm att man sluppit utstå alla dessa vedermödor Mycket tacksamm mot dessa kvinnor som krattat manegen åt oss efterkommande.

 6. Sååå bra
  Katarina Winslow, 25 oktober 2023

  Har kommit 100 sidor ca o är helt betagen. Kommer definitivt att köpa de andra när dom kommer. En fantastisk tidsskildring.

 7. Underbar bok tillbakablick i historien
  Karin Anita Keuter (Stockholm), 22 september 2023

  Jag blev glad när jag läste denna bok om solidaritet gemenskap och starka kvinnor Det var en tillbakablick i historien. Men samtidigt beklämd över hur lång tid deras självständighet tog och hur kvinnor blev utsatta utan egen möjlighet att bestämma över sig själva då mannen forfarande var deras förmyndare
  Mycket läsvärd bok

 8. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 13 september 2023

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Den här boken, De fenomenala fruntimren på Grand Hotel, är den första boken som jag har läst av författaren Ruth Kvarnström-Jones. Hon har tidigare skrivit en trilogi feelgood-böcker om Lovisa i Halleholm. Den här boken, som är helt ny, är den första delen i en bokserie som kallas Stockholms pärlor. Det är en historisk feelgoodroman som utspelar sig i början av nittonhundratalet, och utspelar sig på Grand Hotel i Stockholm. Feelgood är inte min favorit-genre, men i... Läs hela recensionen

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Ruth Kvarnström Jones

 • Nya drömmar i Halleholm

  Ruth Kvarnström Jones

  Tredje delen i den omtyckta familjesagan om människorna i Halleholm! Vintern går mot vår i Halleholm, det idylliska skärgårdssamhället utanför Stockholm. För Lovisa Lindegren, stolt ägare av stadens bästa bageri, har livet ordnat upp sig ordentlig...

 • Julstök i Halleholm

  Ruth Kvarnström Jones

  Hösten har anlänt till Halleholm, det idylliska skärgårdssamhället utanför Stockholm. Lovisa Lindegrens liv har äntligen ordnat upp sig: hon har stora planer inför julen på stans bästa bageri och kärleken mellan henne och Axel spirar. Men minnena ...