De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel (e-bok)
På topplistor
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Stockholms pärlor (del 1)
Utgivningsdatum
2023-09-05
Upplaga
1
Förlag
Printz Publishing
Översättare
Mats Foerster
ISBN
9789177717188
Vanliga sökord
kvinnorna på grand hotell

De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel E-bok

(13 röster)  |   Läs 3 recensioner
E-bok,  Svenska, 2023-09-05

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I början av 1900-talet är Stockholm en stad i förändring. Medan rika drömmer om större bostäder med alla de nya faciliteter som pengar kan erbjuda, drömmer de fattiga om mat till familjen, en rimlig lön och färre råttor på gatorna.

Vid vattnet mitt emot slottet tronar Grand Hôtel, den omtalade juvelen i turistnäringen. Men hotellet är i ekonomisk knipa och styrelsen behöver en särskild kvinnas begåvning för att lyfta hotellet till nya höjder. Wilhelmina Skogh äger ett pärlband av hotell längs de svenska järnvägarna, och ser Grand Hôtels potential och betydelse för staden. Men hon är en lika fruktad som respekterad chef.

Samtidigt anländer den unga Ottilia till storstan från Rättvik för att påbörja sin anställning på det mytomspunna hotellet. Tillsammans med ett gäng andra kvinnor får hon kämpa mot orättvisor och hinder i en mansstyrd bransch. Kvinnor förväntas ju sköta hemmet - men vad är ett hotell om inte ett hem?

De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel är en svepande historisk feelgoodroman, med underbara karaktärer och ett rejält mått jävlar anamma. Ruth Kvarnström-Jones har fått en unik inblick i Grand Hôtels historia och bjuder oss på en spektakulär resa genom vår kulturhistoria. Detta är den första delen i serien Stockholms pärlor.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läs boken!
  Jejja Scipio (Sthlm), 6 mars 2024

  Som fd.anställd på hotellet; En härlig blick bakåt i ett av svensk historias vackraste hotell. Ett porträtt av starka roliga målmedvetna kvinnor, en riktig bladvändare.

 2. Läsvärd
  Andrea, 12 december 2023

  Så mysig och välskriven bok om det tidiga 1900-talet och Grand Hotel mixat med kvinnors framsteg inom näringslivet. Rekommenderas varmt.

 3. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 13 september 2023

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Den här boken, De fenomenala fruntimren på Grand Hotel, är den första boken som jag har läst av författaren Ruth Kvarnström-Jones. Hon har tidigare skrivit en trilogi feelgood-böcker om Lovisa i Halleholm. Den här boken, som är helt ny, är den första delen i en bokserie som kallas Stockholms pärlor. Det är en historisk feelgoodroman som utspelar sig i början av nittonhundratalet, och utspelar sig på Grand Hotel i Stockholm. Feelgood är inte min favorit-genre, men i... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Ruth Kvarnström-Jones