De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel (pocket) NY
På topplistor
Ingår i kampanjer:
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Stockholms pärlor (del 1)
Antal sidor
495
Utgivningsdatum
2024-04-10
Upplaga
3
Förlag
Printz
Översättare
Mats Foerster
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
180 x 110 x 30 mm
Vikt
257 g
SAB
Hcee.01
ISBN
9789177718796
Vanliga sökord
kvinnorna på grand hotell

De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel

(17 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2024-04-10
89
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
I början av 1900-talet är Stockholm en stad i förändring. Medan rika drömmer om större bostäder med alla de nya faciliteter som pengar kan erbjuda, drömmer de fattiga om mat till familjen, en rimlig lön och färre råttor på gatorna.

Vid vattnet mitt emot slottet tronar Grand Hôtel, den omtalade juvelen i turistnäringen. Men hotellet är i ekonomisk knipa och styrelsen behöver en särskild kvinnas begåvning för att lyfta hotellet till nya höjder. Wilhelmina Skogh äger ett pärlband av hotell längs de svenska järnvägarna, och ser Grand Hôtels potential och betydelse för staden. Men hon är en lika fruktad som respekterad chef.

Samtidigt anländer den unga Ottilia till storstan från Rättvik för att påbörja sin anställning på det mytomspunna hotellet. Tillsammans med ett gäng andra kvinnor får hon kämpa mot orättvisor och hinder i en mansstyrd bransch. Kvinnor förväntas ju sköta hemmet - men vad är ett hotell om inte ett hem?

De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel är en svepande historisk feelgoodroman, med underbara karaktärer och ett rejält mått jävlar anamma. Ruth Kvarnström-Jones har fått en unik inblick i Grand Hôtels historia och bjuder oss på en spektakulär resa genom vår kulturhistoria. Detta är den första delen i serien Stockholms pärlor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel
  2. +
  3. Au revoir Agneta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Au revoir Agneta av Emma Hamberg (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. De fenomenala fruntimren
    - (Hovås), 22 maj 2024

    En fantastisk roman om de starka kvinnor som gått i bräschen för kvinnlig företagsamhet, kvinnligt ledarskap och indirekt för kvinnlig rösträtt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ruth Kvarnström Jones