Bödeln i Malmö (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2022-04-21
Förlag
Vertigo förlag
ISBN
9789177731153
Bödeln i Malmö (e-bok)

Bödeln i Malmö E-bok

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2022-04-21

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En dag uppstår ett märkligt ljusfenomen på himlen och värmen skjuter upp till fyrtio grader. De troende säger att djävulen har kommit till Malmö, de vetenskapliga talar om global uppvärmning, resten bara skriker i affekt.

På Dalaplan bor en tioårig pojke med sin ökände pappa, den fruktade indrivaren som går under namnet Bödeln på Dalaplan. Inte långt därifrån sitter en narcissistisk incel och trollar psyksjuka till att ta livet av sig, och på Nobelvägen går en giftsanerare som tror att han är en präst i kamp mot mörkrets makter.

De vet det inte ännu, men alla är de en del i ett större spel som tog sin början under pestens år i Malmö 1712, där den groteske bödeln förvaltar hemligheten bakom mänsklighetens ursprung.

Henrik Möller är författare och filmregissör, född och verksam i Malmö. Han är kanske mest känd för sina drygt etthundra tecknade, galghumoristiska kortfilmer samt satiriska spelfilmer om tragiska människoöden och bortglömda platser i Malmö.

Henrik har även gjort skräckfilmerna ?Demonen? och ?Lokalvårdaren?, där den förstnämnde vann Philip K. Dick-priset för bästa kortfilm och den sistnämnde H.P. Lovecraft-priset för bästa långfilm på filmfestivaler i USA.

I podden Udda Ting har Henrik sedan 2016 behandlat fantastisk film, litteratur och konst med en djupdykning i temat kreativitet och kreatören bakom.

I bokformat har Henrik tidigare skrivit skräck/fantasybilderböckerna ?Att bygga en gud?, Vägen till Necronomicon? och ?Skapandet av en myt?, samtliga illustrerade av Lars Krantz.

?Bödeln i Malmö? är Henriks romandebut.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »