Världen vi skapar : från Gud till marknaden (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-09-17
Förlag
Fri Tanke Förlag
ISBN
9789177731306
Världen vi skapar : från Gud till marknaden (e-bok)

Världen vi skapar : från Gud till marknaden E-bok

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2019-09-17

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vi befinner oss idag, som samhälle och mänsklighet, i ett märkligt tillstånd av tilltagande kulturell vilsen-het, i en tidsepok som saknar tydliga berättelser om världen, historien och verkligheten.

Samtidigt inser många att vi inte kan fortsätta som vi gör idag. Vi förstör vår miljö, stress och depress-ioner blir allt vanligare, och även om vi blir rikare ökar ojämlikheten både lokalt och globalt. Den enda meningsfulla berättelsen vi har kvar är den om utbud och efterfrågan på en marknad. Vi lever i ett värde-vakuum och ser inte längre sammanhang och mening i tillvaron, utan flyr till eller blir instängda i den privata världens illusion om lycka.

I Världen vi skapar tar fysikern och finansmannen Tomas Björkman ett förnuftigt men svindlande helhetsgrepp kring vår samtid. Via historia och ekonomi, sociologi, utvecklingspsykologi, religions-vetenskap och filosofi försöker han förstå var vi kommer ifrån, hur världen har utvecklats och undersöka om det finns perspektiv som kan hjälpa oss att komma vidare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tomas Björkman