I Guds namn (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
165
Utgivningsdatum
2019-09-17
Förlag
Fri Tanke Förlag
ISBN
9789177738800
I Guds namn (e-bok)

I Guds namn E-bok

E-bok,  Svenska, 2019-09-17

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vad motiverar religiöst våld och terror inom islam? Religiös politisk aktivism, både med och utan våld, har blivit en del av vardagen i både Mellanöstern och i Europa. Förenklade påståenden om religioners för- och nackdelar blockerar förståelsen för hur det religiösa meningsskapandet produceras och hur det kan leda till att människor kan uppfatta förtryck eller bestialiska mord som moraliskt försvarbara gärningar.

Eli Göndör förklarar I Guds namn hur olika företeelser eller ideologier som vuxit fram ur islam blir politiskt aktiva eller våldsbenägna. Syftet är att öka förståelsen; inte att öka acceptansen. Ökad förståelse är nämligen helt avgörande för att kunna bekämpa fenomenet och samtidigt garantera att oskyldiga inte misstänkliggörs.

"I Guds namn är en intellektuell bottenplatta om muslimskt religiöst meningsskapande som alla politiker och samhällsintresserade bör läsa och ta till sig."

- Magnus Ranstorp, docent, forskningsledare vid CATS, Försvarshögskolan samt Quality Manager inom EU:s Radicalisation Awareness Network - Center of Excellence.

"Ett välkommet bidrag till förståelsen för hur religiösa föreställningar kan vara en grund för individers meningsskapande."

- Göran Larsson, professor i religionsvetenskap Göteborgs universitet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Eli Göndör