Männen i Kreml : Inifrån Putins hov (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
476
Utgivningsdatum
2018-01-15
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Översättare
Nils Håkansson
Originaltitel
Vsja kremljovskaja rat
Medarbetare
Thunfors, Eric (form) / Jais, Eva (form)
Dimensioner
180 x 110 x 30 mm
Vikt
256 g
SAB
Kma.59
ISBN
9789177750161

Männen i Kreml : Inifrån Putins hov

(10 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2018-01-15
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vad ligger bakom politiken i Vladimir Putins Ryssland? Hur fattas besluten?

För att få svar på dessa frågor gick journalisten Michail Zygar direkt på kärnan Putins innersta krets. Genom sina kontakter kunde han genomföra unika intervjuer med ledande ryska politiker, beslutsfattare och oligarker av idag och igår. Det tog många år att få dem att prata öppet, men till slut började de berätta.

Resultatet är en avslöjande skildring av spelet i maktens korridorer under Putins styre. Zygar värjer sig mot bilden av Putin som en slug marionettspelare både den demoniserade versionen som framhålls i väst och den dyrkande versionen som propageras i rysk statlig media. I stället gör han utifrån de fakta han får fram en saklig beskrivning av hur beslutsfattandet i Kreml faktiskt gått till. Och de politiska besluten framstår som allt annat än planerade, utan i hög grad kortsiktiga taktiska svar på yttre händelser ofta utan logik, konsekvens eller strategiska mål.

Männen i Kreml är en bladvändare om det moderna Rysslands politiska historia. Boken är redan en internationell succé och bör läsas av alla som vill förstå vart Ryssland är på väg och varför.

Den här episoden är central i den ryske författaren och journalisten Michail Zygars bok Männen i Kreml , den hittills mest insiktsfulla skildringen av maktens inre cirklar i Putins Ryssland som getts ut på svenska.
Lars Linder, DN

Männen i Kreml är ett oerhört kompetent försök att förstå hur den ryska statsledningen fungerar. Av alla rysslandsskildringar som har kommit ut på senare år är den en av de intressantaste.
Anna-Lena Laurén, DN

En unik och skrämmande inblick i en minst sagt obskyr värld.
Gunnar Wiman, SvD

Det här är nog den bästa bok jag har läst om Vladimir Putins år som rysk ledare och om maktspelet kring presidenten.
Stig Fredrikson, Expressen
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Männen i Kreml : Inifrån Putins hov
 2. +
 3. Spion och förrädare : Kalla krigets största spionhistoria

De som köpt den här boken har ofta också köpt Spion och förrädare : Kalla krigets största spi... av Ben Macintyre (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Männen i Kreml : Inifrån Putins hov. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Putinism
  Liselott Kristina Back, 6 september 2023

  Historien är mer invecklad än "galen despot"-propaganda. Många krafter i Ryssland som drar åt olika håll, otäcka maktkamper där oligarker drar det längsta strået och folket det kortaste.

 2. Det var mycket jag inte visst.

  En ögonöppnare om dagens Ryssland och Putin som tydliggör vilka krafter som råder i landet Ryssland och vilka motiv som ligger bakom Kremls handlande. Lite krångligt med alla namn....men efter en tag vänjer man sig och har skapat en metod för att hålla alla namn i huvudet. Jag använde Google för att förse mig med en tydligare identitet på alla aktörer.
  Att det är skillnad på ryskt sätt att tänka och vårt är uppenbart.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Michail Zygar