Einsteins nya fru : Samlade serier av Liv Strömquist (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
2018-08-16
Upplaga
1
Förlag
Ordfront förlag
Medarbetare
Edenvik, Josefine (form) / Strömquist, Liv (form)
Illustratör/Fotograf
Liv Strömquist
Dimensioner
245 x 180 x 15 mm
Vikt
493 g
ISBN
9789177750413

Einsteins nya fru : Samlade serier av Liv Strömquist

(13 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-08-16
209
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.


Kan vara det bästa jag läst av Liv Strömquist. Borlänge tidning

Med all önskvärd tydlighet och som vanligt jävligt roligt visar Strömquist hur kvinnor genom historien, kända som okända, rika som fattiga, osynliggjorts, terroriserats och domesticerats i diverse heterosexuella relationer - Aftonbladet

Jag är så glad att jag hade Liv Strömquist att hålla i handen som tonåring. - Expressen

Serietecknaren och satirikern Liv Strömquist är en av Sveriges skarpaste och roligaste hjärnor - 5 av 5 i Kommunalarbetaren

Hur kul var det att vara ihop med Einstein? Varför låg Marx med sin tjänsteflicka? Hur kom det sig att Elvis Presley bestämde hur hans flickvän Priscilla skulle sminka sig? Och varför slutade Einsteins första fru hålla på med fysik?

Einsteins nya fru är en omarbetad utgåva av Liv Strömquists kvinnohistoriska klassiker Einsteins fru som firade tioårsjubileum 2018. Boken innehåller också serier från boken Ja till Liv samt ett antal helt nytecknade sidor där vi får stifta bekantskap med ännu fler asdåliga pojkvänner och deras förbisedda och av historien bortglömda flickvänner. Vi möter också Britney Spears, konservativa barn, naturliga djur, föreläsningsfarbröder och en överårig skejtare. Flera av bilderna från Liv Strömquists omtalade utställning i Slussens tunnelbana finns tryckta för första gången i den här boken.

Liv Strömquist är en av Seriesveriges klarast lysande stjärnor och har tilldelats en rad priser. Hennes böcker är översatta till ett tiotal språk.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Einsteins nya fru : Samlade serier av Liv Strömquist
 2. +
 3. Liv Strömquists astrologi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Liv Strömquists astrologi av Liv Strömquist (häftad).

Köp båda 2 för 480 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Einsteins nya fru : Samlade serier av Liv Strömquist. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Briljant
  Jenny, 7 oktober 2021

  Briljant som alltid. Liv borde vara både president och first lady - i alla länder! Ingen kan som Liv ta sorglig och tung fakta och med fantastisk känsla för både språk och form förvandla den till träffsäker humor.
  Hallåååå - köp den. Läs den. Njut den!

 2. Liv Strömquist i sitt esse!
  Maria Elisabeth Tikka, 24 januari 2019

  Skarpsynt, angelägen och underhållande, Liv Strömquist levererar som alltid med råge, hon lyckas belysa försåtliga orättvisor och anomaliteter utan att hänfalla åt bitterhet.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Liv Strömquist