Fem härskartekniker : Femtio motståndsstrategier (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
199
Utgivningsdatum
2018-08-16
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Jais-Nielsen, Eva (form)
Dimensioner
176 x 110 x 12 mm
Vikt
117 g
SAB
Dok
ISBN
9789177750444
Fem härskartekniker : Femtio motståndsstrategier (pocket)

Fem härskartekniker : Femtio motståndsstrategier

(3 röster)
Pocket,  Svenska, 2018-08-16
79
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Fem härskartekniker : Femtio motståndsstrategier Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Författarduon Rebecka Bohlin och Sara Berg synliggör här de många sammanhang där härskartekniker kan förekomma och tydliggör att det alltid handlar om makt, men framförallt fokuserar de i den här handboken på hur du, tillsammans med andra, kan göra motstånd.

Sedan teorin om de fem härskarteknikerna formulerades i slutet av 60-talet av den norska socialpsykologen Berit Ås, har begreppet fått enormt genomslag. Feminister över hela världen har fått verktyg att analysera vad som sker i styrelserum och på byggarbetsplatser, och möjlighet att utmana den dolda makten.

Författarduon Rebecka Bohlin och Sara Berg har hållit workshops och föreläsningar om härskartekniker i femton år och mött hundratals kvinnor som berättat om sina erfarenheter av härskartekniker; osynliggörande, förlöjligande, undanhållande av information, dubbelbestraffning och påförande av skuld och skam.

Fem härskartekniker femtio motståndsstrategier tar sin utgångspunkt i dessa berättelser och en djupintervju med Berit Ås, som berättar om analysen bakom hennes metod och om sina erfarenheter från femtio år av feministisk aktivism. Författarna drar paralleller till andra strukturella förtryck som rasism och homofobi, och ger tydliga exempel på hur härskartekniker används och hur de kan bemötas.

"Här finns replikerna som du önskat att du hunnit leverera när någon skön snubbe just förminskat dig." Åsa Beckman, DN

"Jag tror inte att översittarnas tid är förbi, men för varje bok i den här genren blir det allt svårare för folk att sätta sig på sina medmänniskor." Maria G Franke, Sydsvenskan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fem härskartekniker : Femtio motståndsstrategier
  2. +
  3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna