Den rödaste rosen slår ut (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
169
Utgivningsdatum
2019-08-30
Förlag
Ordfront förlag
Medarbetare
Edenvik, Josefine (form)
Illustratör/Fotograf
Liv Strömquist
Dimensioner
248 x 181 x 15 mm
Vikt
518 g
SAB
Hci
ISBN
9789177750918

Den rödaste rosen slår ut

(31 röster)  |   Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2019-08-30
210
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den rödaste rosen slår ut befäster Liv Strömquists roll som vass samhällskritiker och som begåvad konstnär. Therese Eriksson, Svenska Dagbladet

...efter att ha läst klart boken om hur synen på kärlek och relationer har förändrats ser man på sin omgivning med lite klarare blick. Det är det som är Liv Strömquists superkraft. Jonna Sima, Aftonbladet

Leonardo DiCaprio har dejtat femtioelva svinheta baddräktsmodeller men blir aldrig kär i någon. Varför? Beror det på konsumtionssamhället? Narcissism? Biologi? Eller har han bara inte träffat den rätta? Och: börjar vi alla mer och mer bli som Leo?

I Den rödaste rosen slår ut undersöker Liv Strömquist hur det går för kärleken i senkapitalismens tid. Med hjälp av Beyoncé, Sören Kierkegaard, smurfarna, sociologisk teori, missnöjda dokusåpadeltagare, Platon och många fler söker hon svar på frågan om varför vi känner så lite. Kan vi styra förälskelse? Och vad är det egentligen som händer när kärlek tar slut?

Den rödaste rosen slår ut har lånat sin titel från en dikt av poeten H.D. vars liv präglades av hennes stora fallenhet för förälskelse. Boken berättar också historien om hur Sokrates cockteasade en kille för 2 400 år sedan, funderar över vad som hände när Theseus slutade vara kär i Ariadne, samt lyfter fram historiens allra mest crazy girlfriend: Lord Byrons ex Lady Caroline Lamb.

Själv sträckläste jag rubbet. Med sina träffsäkra illustrationer, urklipp och handskrivna texter, sin skarpa research, skoningslösa humor och dagsaktuella hantering av generaliseringstendenser (Ja, jag vet, det gäller inte alla kvinnor, lugna ner er!!!) visar Strömquist än en gång prov på sin briljans. Hon avslöjar samtiden och hon gör det skickligt. Caroline Degerfeldt, BTJ-häftet 19, 2019
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den rödaste rosen slår ut
 2. +
 3. Inne i spegelsalen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Inne i spegelsalen av Liv Strömquist (häftad).

Köp båda 2 för 479 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Den rödaste rosen slår ut. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Skarp som alltid
  Kajsa, 2 maj 2022

  Liv är som vanligt ett geni! Blandar populärkulturella referenser med teorier av alla de slag, och ger knivskarpa analyser. Serieformatet är intressant och passar innehållet mycket bra.

 2. Både underhållande och upplysande!
  KS, 20 januari 2022

  Blev imponerad av all research Liv Strömquist gjort och hur hon med mycket humor och klokhet lyckas väva in forskning med mitt-i-prick-iakttagelser av vårt nutida sätt att förhålla oss till varandra i dejting och kärleksrelationer. En riktig aha-upplevelse att läsa.

 3. Som vanligt fantastiskt
  Kajsa, 7 oktober 2019

  Liv är bäst och blir bara bättre och bättre - hur är det ens möjligt?! Bok som alla borde läsa, ALLA.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Liv Strömquist