Av kött och blod (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
202
Utgivningsdatum
2021-11-10
Förlag
Ordfront förlag
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
Dimensioner
220 x 140 x 17 mm
Vikt
340 g
SAB
Hc
ISBN
9789177750987
Av kött och blod (inbunden)

Av kött och blod

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden, Svenska, 2021-11-10
204
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Forskaren Johannes faller från en balkong vid Nya Karolinska. I fickan har han ett brev, adresserat till Anna Grönlund. "Här får du vad du har tagit från mig."

Snart börjar ryktena cirkulera. Det sägs att Johannes hjärta slogs ut ur kroppen och hamnade vid sidan av och att polisen hittat mänskliga kvarlevor på platsen, tillhörande en annan person. Och vem lämnar ett självmordsbrev till någon man inte känner?

I en annan del av sjukhuset sticker sig undersköterskan Rosa på en patientnål. Om hennes grepp om livet dittills varit svagt blir allt nu ännu märkligare. Är hon sjuk? Eller förälskad? Eller är verkligheten mörkare än så? Rosa skriver sin berättelse, och manuset hamnar i Anna Grönlunds händer. En historia med blodisande förgreningar mellan de båda kvinnorna tar form, och ett vetenskapligt mörker börjar blottläggas.

 

ANNA GRÖNLUND är läkare och före detta forskare inom stamceller och regenerativ kardiologi vid Karolinska institutet. Genom sitt skrivande utforskar hon människokroppen och dess sköra gränser, särskilt det äckliga och oformliga; det som vi behöver stöta bort för att kunna fortsätta leva. Av kött och blod är hennes skönlitterära debut.

"Verkligheten är skev i Anna Grönlunds underbart hallucinatoriska debutroman Av kött och blod, som hämtar inspiration från såväl Prometheusmyten som Macchiariniaffären. Genom utdrag ur undersköterskan Rosas upphittade anteckningar, och läkarstudenten Annas kommentarer, ges vi en stark och obehaglig skildring av när allting rämnar. Språket är levande och stilsäkert i sin brutala opålitlighet. (...) Med ett högt tempo och suddiga detaljer målar Grönlund poetiskt och rastlöst upp en värld som det är lätt att bli uppslukad av. Resultatet är ofokuserat, groteskt, roligt och säreget. Det är en entusiastisk debutroman som lämnar många intryck, men mest av allt betydande mersmak." BTJ, Martin Dahlén

"Anna Grönlunds berättelse både lockar och mystfierar sin läsare." Norrbottens kuriren, Anna Rudberg-W

"Blodisande läsning!" Femina

"Författaren delade som doktorand labb med Macchiarinis team som försökte få fram konstgjorda luftstrupar. Ur den erfarenheten har hon skrivit en fängslande roman, drömskt och med ett obehag som vibrerar under ytan. En skräckvision av medicinsk forskning." M-Magasin

"Det är för mig väldigt oklart vad som är verklighet och vad som är fantasi i boken och det kittlar något i mig. (...) Vill du läsa något lite annorlunda så är det här en bok för dig!"carolines_bokliv, bokblogg

"en medryckande vacker, trasig, stökig berättelse och det säger något om bokens dragkraft att jag nästan överväger att skicka en förfrågan till KI:s registrator för att se om det kanske trots allt finns några hemliga forskningshandlingar under diarienummer 2-2121/2121." Dagens bok, bokblogg, Katie Collmar
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Av kött och blod
 2. +
 3. Vårt liv är inte vårt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vårt liv är inte vårt av Orest Lastow (häftad).

Köp båda 2 för 373 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Av kött och blod. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Märklig bok!
  Ingalill Gumaelius, 12 januari 2022

  Bisarr verklighet eller overklighet? Spännande handling i ett vetenskapligt mörker och intressant med all koppling till medicin och biomedicinsk laboratorievetenskap. Bitvis riktigt rolig i allt elände och med intressanta konst och kulturanspelningar och historiekunskap.

 2. Fantastisk!
  OG, 25 november 2021

  Otroligt medryckande historia, lämnar en kliande önskan om att få veta vad som är sant och vad som är falskt.

Visa alla 2 recensioner