Feber (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Mikaela Sköld (del 1)
Antal sidor
375
Utgivningsdatum
2020-07-15
Förlag
Ordfront Förlag
Dimensioner
217 x 145 x 28 mm
Vikt
554 g
SAB
Hc
ISBN
9789177751236

Feber

(28 röster)  |  Läs 11 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-07-15
204
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
VAD HÄNDER MED våra barn när de lämnas ensamma på nätet? Vad hittar ett barn i de allra mörkaste delarna av Darknet som är så ondskefullt att vi vägrar tro på det?

Mikaela Sköld är inrikesreporter på Sveriges största nyhetsbyrå och ensamstående mamma till tolvåriga Vanja. Hon tvingas lämna sin febersjuka dotter ensam hemma och när hon kommer hem från jobbet är Vanja spårlöst försvunnen. Polisen har inte mycket att gå på, men Mikaelas egna efterforskningar pekar mot Darknet den dolda delen av nätet. Hennes sökande efter dottern tar henne allt djupare ned i en febrig och farlig värld, så mörk och depraverad att hon inte kunnat föreställa sig den i sina värsta mardrömmar. Och någonstans på nätet finns en klocka som tickar ned om tjugofyra timmar startar nästa show i The Red Room. Vågar du titta?

Sommarens mest nervpirrande deckardebut!

"Nådlös bladvändare som trycker på rätt knappar. (...) Man säger ju rutinmässigt om deckare att de är bladvändare , men det var ärligt talat länge sedan jag läste något i genren som var verkligt spännande. Feber är faktiskt det, och därmed uppfyller den kriminalromanens viktigaste kriterium."
Aftonbladet, Malin Krutmeijer

"Feber är mycket svår att lägga ifrån sig. Ser redan fram mot nästa bok!"
Västerviks-Tidningen

"Jag sitter på nålar under hela läsningen. Min puls ökar för varje sida. En helgjuten thriller och en författare i högform."
Mikaelas bokhylla, bokblogg

"Jag kan bara gratulera dig som ännu inte läst Feber. Du har några spännande timmar framför dig! "
Kicki Bokmal, bokblogg

"Det är verkligen extra allt. (...) Det var länge sedan jag läste så snabbt för att komma framåt till upplösningen."
DAST Magazine, Nisse Scherman

"Jag är djupt imponerad över den research som författaren lagt ner inför skrivandet av Feber. Välskriven och omskakande"
Samuel Karlsson, deckarförfattare

"Feber är sjukt spännande, tankeväckande, och en grym debut av Johan Brännström."
Hyllan, Bokblogg

"Boken är högaktuell (...). En bladvändare som kröp ända in under skinnet!"
Hannys bokhylla, bokblogg

Så fruktansvärt spännande att det helt enkelt inte går att sluta läsa! Lotta Olsson tipsar om Feber i DN.

"Feber är en bok som kryper in under skinnet redan i prologen, som sedan skickligt och otäckt avslöjar mer och mer om det mörker som gömmer sig bland oss, bara några knapptryck bort. (...) Det är helt omöjligt att läsa en bok med sådan hjärtklappning och sedan inte ge full pott! När kommer nästa?" Kickis Bokhylla, bokblogg

"En fantastiskt deckare! (...) den är spännande in i minsta detalj. (...) Johan Brännström har skapat en bok som jag kommer minnas, inte bara på grund av alla skrämmande moment utan också på grund av den välgjorda handlingen. En otroligt, otroligt bra debut!"
Idas Recensioner, bokblogg

"WOW vilken bok. (...) Den här boken är så spännande. Jag sitter på helspänn och kan inte sluta läsa. En äkta bladvändare. (...) Jag kan inte säga mer än att har ni inte läst boken, så läs den!"
Ett litet kapitel, Bokblogg

"Jag satt på nålar och var hela tiden tvungen att läsa mer och mer. Ibland var jag på väg att hoppa fram några sidor bara för att få veta mer, men stoppade mig själv för jag ville inte missa ett enda ord av historien. Johan skriver så man blir engagerad och berörd. ...en [bok] jag rekommenderar otroligt starkt."
mrsnikain, Bokblogg

"Jag kan bara instämma i kören, vilken debutbok!"
readforlifereadforpleasure, Bokblogg
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Feber
 2. +
 3. Ingen ska skonas

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ingen ska skonas av Johan Brännström (inbunden).

Köp båda 2 för 414 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Feber. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Riktigt skrämmande
  Bokhyllaniskuggan, 9 mars 2021

  ❥ Recension

  Den här boken har en spännande prolog som direkt fick mig att vilja fortsätta läsa. Och vilken läsning sen! Feber levde helt klart upp till mina skyhöga förväntningar, den är SÅ bra! Det känns ofta läskigt att börja läsa en hyllad bok för besvikelsen blir så extra påtaglig om man själv inte riktigt håller med hyllningskören. Inget bekymmer för mig denna gång.

  Boken genomsyras av ett lurande obehag och den är stundvis riktigt läskig. Originellt med en deckare... Läs hela recensionen

 2. Obehaglig och spännande sträckläsarbok!
  Kaffeläsaren, 30 december 2020

  Feber är en riktig sträckläsarbok. När man börjat läsa i den så går det bara inte att sluta. Bokens handling kretsar kring den ensamstående mamman Mikaela och hennes tolvåriga dotter Vanja. Mikaela jobbar som reporter på en stor nyhetsbyrå och det är mycket att göra på jobbet vilket gör att Vanja ofta tvingas vara hemma själv i lägenheten. När Mikaela kommer hem från jobbet en dag så är Vanja borta och det går inte att hitta ett spår efter henne och på mobilen svarar hon inte.
  Att ens ba... Läs hela recensionen

 3. Den mest spännande deckare jag läst.
  Anki, 10 december 2020

  Den mest spännande deckare jag någonsin läst. Från första sidan växer spänningen. Den är verkligen värd att läsa , du blir inte besviken.

 4. Spännande och nervkittlande - Betyg 4+
  veronicas_bok_bak_liv, 1 november 2020

  Boken handlar om Mikaela som arbeter som reporter på Sveriges största nyhetsbyrå. Hon lever ensam med sin tolvåriga dotter Vanja. En dag blir Vanja sjuk och får feber och mamma Mikaela måste jobba och kan inte vara hemma med sina sjuka dotter. Hennes samvete gnager att behöva vara på jobbet istället för att vara hemma med Vanja - en dag när Mikaela kommer hem är Vanja spårlöst borta. Spåren visar att Vanja tillbringat många timmar på internet och hittat spår som leder till darknet....
  Läs hela recensionen

 5. Otroligt spännande
  Stinas_boksida, 12 oktober 2020

  Mikaela, som jobbar som reporter, lever ensam med sin 12-åriga dotter Vanja.

  När Vanja blir sjuk I feber, får hon vara själv hemma, för Mikaela har mycket på jobbet, och svårt att vara hemma.
  Vanja känner ett obehag när hon är själv hemma, det känns som någon är där.

  Efter jobbet skyndar sig Mikaela hem. Men hemma finns ingen Vanja. Hon är försvunnen. Hon ringer runt till alla, men till slut kopplas polisen in.

  Mikaela gör allt hon kan själv, vilket gör att hon ... Läs hela recensionen

 6. Engelska
  Signe Margareta Gamma, 10 oktober 2020

  Kan man inte engelska så är denna bok jobbig att läsa , mycket engelska i den och ingen översättning
  Rekommenderar den inte

 7. Fantastisk bok!!
  Jenny Hövre, 6 oktober 2020

  Bokrecension - "Feber" -boken handlar om Mikaela, hon arbetar som journalist på en stor nyhetsbyrå. Hon är dessutom ensamstående mamma till Vanja, hennes tolvåriga dotter.

  Dottern är hemma från skolan, sjuk i feber, eftersom hon dessutom är tolv så får inte Mikaela vabba med henne. Det gnager på Mikaelas samvete att hon inte kan vara där.

  En dag när Mikaela kommer hem är Vanja försvunnen. Någonting i försvinnande pekar på en kontakt med en person via nätet, en person som ... Läs hela recensionen

 8. Nagelbitarspänning
  bok_stavligt, 4 oktober 2020

  Efter en inledning som sätter nivån behöver författaren bara trycka på rätt knappar för att få mig som läsare att sitta som på nålar. Och tro mig det gör han.

  Tolvåriga Vanja har feber och är hemma från skolan. I sin ensamhet tycker hon sig både se och höra saker som inte borde vara där.

  När Vanja sedan försvinner spårlöst skruvas spänningen upp ytterliggare. Vanjas mamma Mikaela arbetar som journalist och när hon börjar undersöka dotterns försvinnande hamnar hon på Darknet.... Läs hela recensionen

 9. Spännande och välskriven!
  Ingmarie Lundgren, 15 september 2020

  Den mest spännande bok jag läst på väldigt länge! Jag läste och läste och läste.. Som alltid med bra böcker vill man ju att de aldrig ska ta slut, men det gör de ju när man läser och läser!

 10. Nagelbitare till bladvändare!
  millimys_books (Veberöd), 7 augusti 2020

  Alltså den här debutanten har skrivit årets DECKARE/SPÄNNING/THRILLER/SPÄNNINGSROMAN helt galet vilken spännande bok! Men det är inget för känsliga läsare. Jag är inte lättskrämd när det kommer till böcker men den här gav mig faktiskt rysningar mellan pulsökningarna pga adrenalinpåslagen!

  Skrämmande bra spänning! Författaren lyckas få mig nyfiken på Darknet men samtidigt vettskrämd för allt som finns där ute. Det riktigt kryper under skinnet på mig av obehag och spänning. Vilken nage... Läs hela recensionen

 11. Full pott, så spännande!
  ElinsBokhylla , 6 augusti 2020

  Bokens handling är väldigt mörk och till viss del jobbiga att läsa, för mig är det alltid lite extra jobbigt att läsa om barn eller djur som far illa. Men förutom de delarna så tyckte jag att handlingen var riktigt spännande och måna gånger överraskande. Boken bjöd på många tvistar och överraskningar och det gillar jag verkligen. Även om jag inte tyckte att spänningen fanns med riktigt från början så tog det bara några kapitel in i boken innan spänningen började komma på riktigt.

  Äv... Läs hela recensionen

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Johan Brännström