Övervakningskapitalismen : vid maktens nya frontlinjer (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
731
Utgivningsdatum
2021-09-22
Förlag
Ordfront förlag
Översättare
Ola Nilsson
Originaltitel
The age of surveillance capitalism
Medarbetare
Antell, Love (form)
Dimensioner
234 x 160 x 50 mm
Vikt
1150 g
SAB
Qblbmd
ISBN
9789177751533
Övervakningskapitalismen : vid maktens nya frontlinjer (inbunden)

Övervakningskapitalismen : vid maktens nya frontlinjer

(12 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-09-22
234
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I detta mästerverk byggt på banbrytande tänkande och åratal av forskning skildrar Shoshana Zuboff fenomenet som hon döpt till övervakningskapitalismen. Vår digitala framtid har kidnappats av företagen från Silicon Valley som äger och styr internet. I den nya ekonomin är vi inte bara konsumenter, inte heller produkter - vi är råvaran.

Zuboff visar hur företag som Google och Facebook använder information om oss, inte bara till att förutspå vårt beteende och kunna skräddarsy innehåll och reklam, utan också till att påverka våra val som kunder, medborgare och människor. Motståndet mot övervakningskapitalismen har hittills varit svagt från både lagstiftarna och civilsamhället. Tills nu har vi villigt överlämnat våra ansikten, åsikter och vänskapsband till techbolagen, tänkt jag har inget att dölja . Men det är inte för sent att ta tillbaka makten, menar Zuboff och skriver: Om du inte har något att dölja, så är du ingenting.

"...den viktigaste boken som ges ut det här århundradet."
Zadie Smith

"Shoshana Zuboff har skrivit en lärd, intelligent och välresonerad bok som inte bara upplyser och skakar om, utan även ger oss en chans att bjuda motstånd mot den förfärliga nya verklighet som smugits på oss."
Peter Englund

"mycket tankeväckande och behandlar en viktig långsiktig samhällsförändring"
BTJ, Anders Weidung

"Zuboffs stora styrka är hennes breda perspektiv, från nationalekonomi och företagande till sociologi och psykologi, och att hon knyter ihop det med sylvass argumentation.(...) På många sätt är "Övervakningskapitalismen" ett standardverk för diskussionen om teknologijättarnas påverkan på vårt samhälle, på samma sätt som Thomas Pikettys "Kapitalet" blev det för nationalekonomin."
Dagens Nyheter, Martin Jönsson

"Det som ibland kallas nätlogik eller socialamedierlogik är alltså inget annat än en genomtänkt utformad struktur som syftar till att hålla kvar användarna i tjänsterna, även när vi tror att vi loggat ut. Allt fler prylar kopplas ihop digitalt så att internet smälter samman med den fysiska världen, vilket gör det snart sagt helt omöjligt att logga ut . Det finns ingen väg ut, skriver Zuboff, övervakningskapitalismen måste regleras i lagstiftning. Jag är benägen att hålla med henne, och önskar framför allt en mycket mer påläst debatt om vår digitala utveckling som förmår hålla sig kritisk till teknikföretagens eufemismer så att vi alla slutar att dansa efter övervakningskapitalisternas pipa. Nu finns Övervakningskapitalismen vid maktens nya frontlinjer på svenska, och det vore tjänstefel av våra politiska beslutsfattare att inte genast läsa den."
Cecilia Djurberg, Aftonbladet

"en viktig bok som undersöker och kartlägger tech-företagens övervakning i dag. Vad händer egentligen när vi dagligen matar in information i sökmotorer och sociala medier? Boken är 700 sidor lång så att läsa den är samtidigt en träning i att avstå från sociala medier." Arbetaren
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Övervakningskapitalismen : vid maktens nya frontlinjer
 2. +
 3. Allt vi inte ser : så påverkas du av det osynliga arbetet - hemma och på jobbet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allt vi inte ser : så påverkas du av det osynli... av Thor Rutgersson, Ida Östensson (kartonnage).

Köp båda 2 för 453 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Övervakningskapitalismen : vid maktens nya frontlinjer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läs!
  Daniel Lisselgård, 6 juni 2022

  Mycket läsvärd bok..borde vara en given bok i allas bokhyllor, även i politikernas bokhyllor. Gillar du/ni böcker som tar lång tid att läsa är denna boken ett givet köp

 2. Engagerande och spännande som en deckare!
  Fina Fia, 2 januari 2022

  Boken är otroligt bra! Den är spännande som en deckare och väldigt lättläst. Jag kan nästan inte sluta läsa! Tack vare boken förstår jag samband som annars hade undgått mig. Rena nöjesläsningen rentav! Fast den är späckad med fakta!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Shoshana Zuboff