Herrens år 1399 (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Herrens år (del 2)
Antal sidor
350
Utgivningsdatum
2021-06-15
Förlag
Ordfront förlag
Medarbetare
Eyre, John (form)
Dimensioner
220 x 143 x 26 mm
Vikt
512 g
SAB
Hc
ISBN
9789177751571

Herrens år 1399

(5 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-06-15
210
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Medeltidens Hercule Poirot är tillbaka!

Det är Herrens år 1399. Tyska orden försöker upprätthålla lag och ordning på Gotland strax efter att Kalmarunionen grundats. En man har nyligen hittats hängd i en ödegård norr om Visby. Det visar sig vara en rik borgare från Stockholm. Mördaren har sprättat upp hans mage och slängt trettio silverpenningar på marken under honom en kopia av hur Judas Iskariots död brukar avbildas. Bara några steg från den hängde mannen ligger en dominikanbroder och sover med ett par speltärningar bredvid sig. Det är åter dags för ordensriddarnas betrodde spårhund, Thierry av Liège, att utreda vad som hänt. Det är dock inte så lätt att få folk att tala. Efter många år av våld, död och pest ser de flesta om sitt eget hus

Utredningen försvåras ytterligare av våldsamma sjörövarhärjningar, blodiga krogslagsmål och ytterligare ett märkligt dödsfall. Thierry av Liège är svårt pressad att hitta mördaren annars är det hans nära som riskerar att straffas.

DICK HARRISON är professor i historia i Lund och en av Sveriges främsta historiska författare. Med Herrens år 1399 följer han upp succén med Herrens år 1398, och alla som älskar Agatha Christie eller Dorothy Sayers får återigen sitt lystmäte mättat. Harrison befäster härmed sin position som den historiska spänningsbokens främste banérförare efter böcker som Ofärd, Niding, Illdåd och nu denna nya serie böcker om Thierry av Liège.

"Dick Harrison visar här upp sitt historiska kunnande och skapar en fantastisk miljö där händelserna utspelar sig. Läsaren kastas in i den medeltida miljön som är så noggrant skildrad att man nästan kan ta på miljön och känna lukterna. (...) Harrison har skrivit en intressant och underhållande deckare från medeltida Visby och den lockar till mer läsning." DAST magazine, Lars-Erik Holm
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Herrens år 1399. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En unik och intressant mordberättelse!

    Herrens år 1399 är en unik och välskriven pusseldeckare som genom historiska detaljer och väl genomtänkta karaktärer för läsaren genom en intressant läsning. Dick Harrison skriver på ett följsamt och tydligt sätt, där historiska detaljer hela tiden får ett fokus. Dock kände jag mig ibland något uttråkad av alla historiska delar, då det är långa stycken om sådant som inte berör mordet i fråga.

    Karaktärerna är väldigt intressanta och gestaltade på ett fint sätt. Jag tyckte verkligen om... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Dick Harrison