En handelsresande i godhet : min rapport från folkrörelsen som blev en industri (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
317
Utgivningsdatum
2021-10-05
Förlag
Ordfront förlag
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
Dimensioner
217 x 143 x 23 mm
Vikt
482 g
SAB
Lz Damber, Sara
ISBN
9789177751830

En handelsresande i godhet : min rapport från folkrörelsen som blev en industri

(22 röster)  |  Läs 11 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-10-05
204
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
När Sara Damber som 18-åring grundade antimobbningsorganisationen Friends möttes hon först av kompakt motstånd. Då insåg hon inte att hon var en del av en oåterkallelig omvandling.

I dag är samhällsförändring inte längre en exklusiv angelägenhet för politiska partier och etablerade ideella organisationer. Att ta ställning och göra gott har blivit ett sätt att förverkliga sig själv och bygga sitt personliga varumärke. För företag och ideella organisationer har godhet blivit big business på gott och ont.

En handelsresande i godhet är en berättelse om hur utanförskap och ensamhet kan vändas till engagemang som i sin tur kan leda till omvälvande samhällsförändring. Men det är inte en klassisk framgångssaga. Det är lika mycket en berättelse om ett barn som inte passar in, och om hur ensamheten blir en livslång följeslagare för den som inte får vara med. Mer än något annat är det en berättelse om civilkurage.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En handelsresande i godhet : min rapport från folkrörelsen som blev en industri
 2. +
 3. Vem tror hon att hon är, Suzanne Osten? : en självbiografi i tre akter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vem tror hon att hon är, Suzanne Osten? : en sj... av Suzanne Osten (inbunden).

Köp båda 2 för 414 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av En handelsresande i godhet : min rapport från folkrörelsen som blev en industri. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok värd att läsa!
  Perra, 28 november 2021

  En intressant och berikande bok där författaren på ett lagom utlämnande sätt berättar om sig själv. Hon skriver på ett sätt som passar både den vane som den ovane läsaren. Man får följa med författaren och hennes driv till förändring, så att man vill läsa vidare. Som läsare känner man engagemanget hon har för den lilla individen. Från mobbning och utanförskap till en kamp i med och motgång för barn och unga i Sverige. Får med det även en inblick i Näringslivet och dess finare rum. Men får äve... Läs hela recensionen

 2. Samtida, relevant och personlig
  Harry, 23 november 2021

  En gripande och personlig biografisk berättelse, och samtidigt en beskrivning över framväxten av socialt entreprenörskap och möten mellan privat och offentlig sektor. Sträckläste och kan verkligen rekommendera denna bok.

 3. Läs den!
  Andreas, 15 november 2021

  Boken gav mig självförtroende att säga ifrån både i små och stora frågor. Tänker att det blir den perfekta julklappen till personalen.

 4. Recension
  Bo Gunnar Augustinsson, 7 november 2021

  En röst gör skillnad och den rösten har verkligen Sara som gjort så mycket gott för flickor genom att starta antimobbningsorganisationen Friends och hennes otroliga energi är fantastisk. Jag säger bara LÄS BOKEN.
  Irene Brisenfeldt

 5. Riktigt bra och utmanade bok!
  Göran, 7 november 2021

  En handelsresande i godhet är en oerhört viktig bok för alla inom såväl civilsamhälle, näringsliv som offentlig sektor. Den sätter tydligt fingret på flera av de utmaningarna som varit och som fortfarande lever kvar i det sektorsövergripande arbetet för ett hållbart samhälle. Innehåller fascinerade exempel på såväl banbrytande insatser som förändrat Sverige och gett eko över världen men också avslöjande nepotism och sårbarhet i demokratin, som borde eka högt i varje kommunal korridor. Rekomme... Läs hela recensionen

 6. En bok som ger kraft
  Christine , 7 november 2021

  Boken ger en oväntad uppriktig och personlig bild av en kamp mot orättvisor och för barns rättigheter. Kampen tar Sara Damber in i alla möjliga sammanhang, i maktens korridorer men också i den ensamma aktivistens önskan om att förändra samhället till en bättre plats för barn. Det är en inspirerande, bitvis sorgsen, bitvis spännande berättelse som gav mig kraft. Jag hoppas jag har blivit lite lite modigare av boken!

 7. Fascinerande blick bakom kulisserna
  Jon, 27 oktober 2021

  En fascinerande blick bakom kulisserna i olika delar av samhället som många av oss aldrig får se. Rolig, spännande och insiktsfull!

 8. Gripande!
  Hannah , 22 oktober 2021

  Den här boken fick mig att reflektera mycket över vad jag själv kan göra för att göra skillnad, våga vara lite modigare istället för att vara tyst.

 9. En handelsresande i godhet
  Sara Sediqi , 22 oktober 2021

  Om man är samhällsintressen och bryr sig om hur vi kan förbättra samhället måste läsa boken och bli inspirerad. Man kan få veta hur egna erfarenheter kan leda till något stort.

 10. Väldigt intressant och läsvärd
  Andreas Modigh, 22 oktober 2021

  Sara ger en väldigt självutlämnande skildring av sitt liv och sitt arbete inom folkrörelsen. Blev själv väldigt tagen av boken och framförallt inledningen där hon på ett modigt sätt motiverar sina livsval. Kan varmt rekommendera boken.

 11. Kunde inte lägga ner boken
  Ida Östensson, 22 oktober 2021

  "Inuti cirkeln finns värmen och samhörigheten, där kan du vara trygg. Men det finns alltid en helt annan plats, utanför. Utanför cirkeln finns vi som är skuggorna. Så har det alltid varit."

  Sara beskriver personligt och med en bred kunskap resan från hennes egen barndom till att försöka göra något åt den. Hon har varit i samhällets alla rum (civilsamhället, offentlig sektor och inom politiken) och ger oss en inblick i dessa olika världar. Hon bjuder på skratt, gråt, frustration och h... Läs hela recensionen

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Sara Damber

 • En handelsresande i godhet

  Sara Damber

  När Sara Damber som 18-åring grundade antimobbningsorganisationen Friends möttes hon först av kompakt motstånd. Då insåg hon inte att hon var en del av en oåterkallelig omvandling. I dag är samhällsförändring inte längre en exklusiv angelägenhet f...