Alternativa fakta om fåglar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
54
Utgivningsdatum
2021-11-23
Förlag
Ordfront förlag
Medarbetare
Jais-Nielsen, Eva (form)
Illustratör/Fotograf
Mia Ajvide
Dimensioner
215 x 130 x 11 mm
Vikt
178 g
SAB
Hc.017
ISBN
9789177751854

Alternativa fakta om fåglar

(7 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-11-23
197
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hackspettens hjärna är upphängd i trådar vilket gör den unik i fågelsläktet så tillvida att den saknar förbindelse mellan kropp och medvetande.

Älskade författaren John Ajvide Lindqvist går från skräck till skratt. Med hjälp av pseudovetenskap, fejkornitologi och vardagsfilosofi väver han fria fantasier kring våra vanligaste fåglar, med absurd humor som resultat. Texterna är vackert illustrerade med akvareller av Mia Ajvide.

Här berättas varför danska är det språk som korpar har lättast för att imitera, hur många svalor som krävs för att tillverka en sommar och vad som hänt med SOG, Stora Ornitologiska Genusutredningen. Den perfekta presenten till den som tror sig veta allt.

"Texterna i Alternativa fakta om fåglar, skrivna av John Ajvide Lindqvist, är både lekfulla, intelligenta och ibland nästan trovärdiga. (...) det är ett sant nöje att läsa alla de korta berättelserna i den här roliga, komprimerade boken där varje omskriven fågels egenheter illustrerats av Mia Ajvide. En rolig, mycket givande läsupplevelse i det korta formatet." BTJ, Elisabeth Brännström

"Det är fyndigt, lättsamt och inte så lite skruvat, när vi får veta hur skator uppstod, varför vi aldrig ser strutsarna omkring oss och hur drömmen om tusenfinkar har fått en hel sekt att sitta i träd och gallskrika, iförda märkliga hattar." Norrtelje Tidning

"Framställningen är på det hela taget saklig, intim och lite rart omständlig, som i någon av fågelkännaren Erik Rosenbergs fälthandböcker från 1900-talets första hälft. Innehållet, däremot, är rena pippin. (...) och ofta nog flöjtar den sig upp till smått geniala höjder." Aftonbladet, Petter Lindgren
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Alternativa fakta om fåglar
 2. +
 3. Smartast bland mesar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Smartast bland mesar av Anders Brodin (pocket).

Köp båda 2 för 276 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Alternativa fakta om fåglar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underbart rolig
  Jessica P, 29 juni 2022

  Underbart rolig liten bok som fick mig att brista ut i skratt flera gånger. Underfundig, klurig och med fina små bilder.

 2. Smygläst lite grand
  Irmeli, 8 december 2021

  Fick mig att dra på smilbanden. Ska ges bort i julklapp så jag kan inte läsa hela utan att det syns. Får nog köpa en till mig själv också.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av John Ajvide Lindqvist